
فاطمه ى زهرا (سلام الله عليها) در قله ى بشريت قرار دارد و كسى از او بالاتر نيست و مى بينيم كه آن بزرگوار به عنوان يك بانوى مسلمان، اين فرصت و قدرت را يافت كه خودش را به اين اوج برساند. پس، فرقى بين زن و مرد نيست و بخصوص شايد از همين جهت هم است كه خداى متعال در قرآن كريم، آن وقتى كه راجع به نمونه ى انسان هاى خوب و نمونه ى انسانهاى بد مثال مى زند، مثال را در هر دو مورد از زن انتخاب مى كند. يك مورد زن فرعون و در مورد ديگر، همسر نوح و لوط را مثال مى زند: "و ضرب الله مثلا للذين امنوا امرات فرعون". در مقابل هم در مورد انسان بد و نگونسار و كج رفتار و انسانى كه در جهت غلط حركت مى كند، به زن نوح و لوط مثال مى زند.
اين جا، جاى سؤال است كه مرد هم بود، حالا يكى را از مرد و يكى را از زن مثال مى زد. نه، در همه ى قرآن، وقتى كه مى گويد: "ضرب الله للذين امنوا" يا "ضرب الله للذين كفروا"، در هر دو مورد از زن مثال مى زند. آيا اين به معناى آن نيست كه ما بايد از ديدگاه اسلام، به برداشت غلط و متأسفانه مستمر در تاريخ بشريت نسبت به جايگاه زن پاسخى بدهيم؟ اسلام مى خواهد بايستد و اين برداشت و روش و فهم غلط از مسأله ى زن را - كه در طول تاريخ هم وجود داشته است - تصحيح كند.
من تعجب مى كنم - جز استثناها - چرا اين گونه بوده است؟ چرا بشريت همواره درباره ى مسأله ى زن و مرد، كج فكر كرده است و مى خواهد در مقابل اين بايستد. شما از تعليمات انبيا كه بگذريد، در همه ى برداشتها و تحليلها و تفكرات بشرى، جايگاه زن و مرد، جايگاه غلطى است و نسبت زن و مرد، نسبت غلطى مى باشد. حتى در تمدنهاى خيلى بلند پايه ى دنياى باستان - مثل تمدن روم يا ايران - برداشت از زن، يك برداشت غلط است كه من ديگر نمى خواهم جزييات و تفاصيل را بيان كنم و لابد خودتان مى دانيد و مى توانيد هم مراجعه كنيد.
------------------------------
منبع: www.khamenei.ir
دیدگاه ها