
شهيد دل آرا نادري
نام: دل آرا
نام خانوادگي: نادري
نام پدر: محمدحسين
شماره شناسنامه: 2643
محل صدور: ملاير
تاريخ تولد: 07/05/1311
تاريخ شهادت: 65/11/25
شغل: خانه دار
محل شهادت: همدان - ملاير
حادثه منجر به شهادت: بمباران هوایی
«شهید نادری در خانواده ای مذهبی و متدین به دنیا آمد. ایشان در سن 15 سالگی ازدواج کرد و ثمره این ازدواج پنج فرزند بود. این شهید گرانقدر در تربیت اسلامی فرزندانش کوشا بود و در امورات منزل و کشاورزی و دامداری دوشادوش همسرش تلاش می کرد.
از خصوصیات اخلاقی خاص این شهید ارادت فوق العاده ایشان به اهل بیت عصمت و طهارت و این که همواره ذکر صلوات بر لبانش جاری بود. فرزندان ایشان نقل می کنند : مادرمان به نماز اول وقت و مساله حرام و حلال بسیار اهمیت می داد و همیشه به ما توصیه می کرد نکند به مالی دست بزنید که صاحب آن راضی نباشد! این شهید با تقوا و محجبه تابع ولایت فقیه بود و معتقد بود شهیدان بهترین افراد جامع هستند و خداوند رزق آنها را جدا از دیگران می دهد لذا به خانواده معظم شهدا احترام می گذاشت و مادران شهدا را دلداری می داد.
ایشان در طول سالهای جنگ نیز تا زمانی که در قید حیات بود از هیچ کمکی برای جبهه ها دریغ نمی کرد و با کمک همسایگان برای رزمندگان اسلام نان می پخت. سرانجام این شهید بزرگوار در سن 54 سالگی به همراه یکی از فرزندانش بر اثر حمله هوایی دشمن بعثی دعوت حق را لبیک گفت و مشتاقانه به جوار شهدا پیوست.
خاطره ای که یکی از دختران این شهید "خانم هما جلالی "نقل می کند در نوع خود شنیدنی است : «قبل از شهادتش در نیمه های شب بیدار شدم و مادرم را در حال عبادت دیدم تا چشمش به من افتاد با محبت دستی به سرم کشید و مرا آرام کرد ضمن اینکه به من توصیه کرد اگر می خواهی مادرت را خوشحال کنی سعی کن فرد مفیدی برای جامعه باشی و نسبت به اخلاق و عفت اسلامی لحظه ای غفلت نکنی. این بود که من نه تنها مادر بلکه معلم و سنگ صبورم را برای همیشه از دست دادم.»
دیدگاه ها