زهرایی که من می‌شناسم؛ سرگذشت «زهرا زندي‌زاده» در سال‌هاي مبارزه و انقلاب

چ 1403/09/21 - 13:17
زهرا
سرگذشت زهرا زندي‌زاده،‌ يكي از مبارزان سال‌هاي منجر به پيروزي انقلاب، توسط جليل امجدي و در قالب كتاب «زهرايي كه من مي‌شناسم» روايت شده است.

سایت زنان شهید _  زهرا زندي‌زاده، سال 1350 وارد دانشگاه اصفهان شد و با شركت در جنبش دانشجويي به تدريج با دانشجويان مبارز دانشگاه آريامهر (صنعتي شريف كنوني) مانند: شهيد مهدي اميرشاه‌كرمي، حسين جان‌زينعلي، احمد پيراور و حسين شيخ‌عطار مرتبط و عضو سازمان مهدويون شد و مبارزه مسلحانه خود را ضد رژيم پهلوي آغاز كرد. 

زندي‌زاده پس از شروع فعاليت سياسي، توسط ساواك شناسايي و مورد تعقيب قرار گرفت و مجبور به مهاجرت به تهران شد. اما پس از مدتي دستگير و به شدت شكنجه شد و بعد از آزاد شدن، توسط عوامل ساواك به طرز مشكوكي به شهادت رسيد. 

"زهرا" گم شده است؛ یعنی سه روز و سه شب است که به خانه نیامده است. مادر دیگ آتش است و تقی، برج زهرمار؛ اگر پدر عمرش به دنیا بود و این روزها را می‌دید، حتما از این رسوایی دق می‌کرد. مادر دور از چشم تقی اشک می‌ریزد. سه روز است که تقی در خانه حکومت نظامی اعلام کرده است. نمی‌توانیم دست از پا خطا کنیم. نمی‌توانیم بی‌اجازۀ او به مدرسه یا دانشگاه برویم. اما من باید بروم. باید بروم "بهمن" را ببینم؛ پسر همسایه‌مان است. تازه از سربازی آمده است. می‌دانم از خیلی وقت‌ها قبل، با زهرا سلام و علیک داشت. هرجور هست باید ببینمش، دور از چشم تقی. اما به چه بهانه‌ای به در خانه‌شان بروم؟ اگر مردم مرا با پسر غریبه در کوچه ببیند چه می‌گویند؟ ولی باید بروم. یک نفس تا خانۀ آن‌ها می‌روم. خودش در را باز می‌کند، ولی حرف‌هایی که می‌زند چه معنی‌ای دارد؟ چرا از من می‌خواهد که کتاب‌های زهرا را بگردم و نوشته‌هایش را پنهان کنم؟ چرا تا حالا متوجه نشده بودم؟ زهرا به گروه یا گروهک‌های سیاسی پیوسته بود. و از امروز تمام مشکلات من در نبود زهرا در خانه، دانشگاه و محل کار شروع می‌شود. می‌دانیم که دیر یا زود به سراغ ما می‌آیند. باید خود و خانواده‌ام را آمادۀ هر حرکت و خبری کنم. 

انتهای پیام / 

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.