از جنگ شناختی تا حجاب استایل ها در فضای مجازی و حقیقی

س 1403/05/23 - 12:02
حجاب استایل

سایت زنان شهید - ما در زندگی حقیقی و در فضای مجازی در جنگی تحت عنوان «جنگ شناختی- ادراکی» قرار گرفته‌ایم. حریف، رقیب یا دشمن سعی می‌کند از طریق سرقت کلان داده‌ها از طریق پلتفرم‌های هوشمند مانند اینستاگرام، تلگرام و امثال آن‌ها یا ابزار‌های هوشمند مانند تلفن‌های همراه هوشمند و از طریق فضای مجازی، ذائقه ملت‌ها را در حوزه‌های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و هویتی بسنجد و از این طریق نقاط قوت و ضعف، تهدید و فرصت ملت‌ها را شناسایی کند.

ظاهر امر این است که حجاب‌استایل یا حجاب شیک، یک مکانیسم دفاعی و شناختی جامعه زنان مسلمان بوده که در تقابل با اسلام‌ستیزی و حجاب‌ستیزی در دنیای غرب شکل گرفت. 

حجاب استایل، کلمه‌ای با تعبیری وارونه و در جهت منافع شخصی که هر لحظه این تعبیر در مکان و موقعیت‌های مختلف تغییر می‌کند مثلا در یک سری موقعیت‌ها معتقد به چادر و حجاب فاطمی و در موقعیتی دیگر تنها به استفاده از توربانی کوچک آن هم بر روی قسمت اندکی از سر اکتفا می‌کنند. حجاب یک استایل مخصوص قشر مذهبی جامعه نیست. حجاب یک حکم الهی است با حد و حدود کاملا واضح و مشخص. البته در این روزگار، ما شاهد حجاب استایل‌هایی هستیم که بعضاً به درجه‌ی پیامبری هم رسیده‌اند و این حد و حدود را به دلخواه تغییر می‌دهند.

امروزه واژه‌ی حجاب از حیا و عفاف دور شده است و حجابی که این دوستان به اصطلاح حجاب استایل خود را مبلغ آن می‌دانند و بر آن مفتخرند حجابی است همراه با خودنمایی که دقیقاً در نقطه‌ی مقابل حجاب حقیقی قرار دارد . حجاب صرفاً یک دستور برای پوشش نیست، حجاب مجموعه‌ای از رفتارهای عفیفانه است. حجاب به معنای دوری از خودنمایی‌های باطل است و هدف آن دیده شدن شخصیت خانم در اجتماع در وهله‌ی اول است به جای دیده شدن شخص و نه دلبری‌ها و ژست‌های تحریک‌کننده و زینت بخشیده شده توسط یک آرایشگر ماهر و تلاش چند ساعته که این سبک حجاب هم توفیری با بی‌حجابی ندارد که هیچ بلکه آسیب بیشتري هم خواهد داشت. اگر هم حجاب‌تان صرفاً محض ذوق زدگي برای پوشیدن ساق دست و روسری‌های رنگی گلدار است احتمالا چندصباحی بیشتر دوام نداشته باشد.

اما برداشتن چادر از سر بانوان چادری و اقشار محجبه و جایگزینی آن با حجاب‌های دیگری همچون عباست و برای این کار برنامه‌ای بلند‌مدت دارند تا جایی که برخی از این کمپانی‌ها حتی برای اربعین برنامه دارند و به جای چادر، عبا‌های تولید خودشان را تبلیغ می‌کنند و با القای راحتی عبا در پیاده‌روی به دنبال آن هستند تا بانوان ایرانی را که قرار است در راهپیمایی اربعین شرکت کنند، چادر از سرشان بردارند. این در حالی است که چادر شناسنامه زن ایرانی است و حضور زنان محجبه و چادری کشورمان به خصوص در شرایطی همچون راهپیمایی اربعین که حرکتی نمادین و مجمع مسلمانان و حتی غیر مسلمانان از سراسر دنیاست، نمادی از پیام سیاسی و جهان بینی انقلاب اسلامی ماست و هیچ جایگزینی ندارد. حجاب استایل‌ها چند سالی می‌شود در حوزه حجاب و عفاف ورودی جدی داشته‌اند. اگر به سراغ صفحات آن‌ها در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بروید با مدل‌هایی مواجه می‌شوید که تنها تفاوتشان با دیگر بلاگر‌ها چادر پر زرق و برقی است که بر سر دارند!  

مخاطب اصلی آن‌ها زنان و دختران محجبه هستند و با روندی برنامه‌ریزی شده و خزنده ابتدا چادر‌های پر زرق و برق و سایر کالا‌های حجاب با حداکثر جلب‌توجه را طراحی کرده و حالا رفته‌رفته پوشش چادر را به سمت عبا برده‌اند و قشر محجبه و چادری را وسوسه می‌کنند تا به جای چادر از این عبا‌ها استفاده کنند.   

یکی از بهترین راهکار‌هایی که می‌شود برای این فضا پیشنهاد کرد، بحث بسیار مهم توجه به حاکمیت و حکمرانی سایبری در سطح کشور است. دوم موضوع ارتقای سواد رسانه‌ای در کنار راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات و مسائل مرتبط با حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و هویتی ماست. بحث سوم الگوسازی است که هم اکنون الگو‌های غربی و شبکه مدلینگ خارج‌نشین الگوی زنان جامعه ما شده‌اند، اما تبیین این مسئله بسیار مهم است که حجاب با علم و دانش و پیشرفت زنان هیچ مخالفت و تناقضی ندارد و نمایش زنان محجبه‌ای که توانسته‌اند به جایگاه بسیار خوبی در پیشرفت‌های علمی و حوزه‌های علمی اجتماعی دست پیدا کنند، بسیار مؤثر است. باید این الگوسازی را با توجه به جنگ شناختی دشمن در حوزه فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی به خصوص اینستاگرام و شبکه‌های اجتماعی دیگر داشته باشیم. این‌ها از مسائل بسیار مهمی است که ما باید شخصیت زن را به ماهوی خود یعنی زنی که از دامانش مرد به معراج می‌رود، نشان بدهیم و تلاش کنیم دختران و زنانمان را با الگو‌های دینی تربیت کنیم و این موضوع بسیار مهمی است. در فضای مجازی باید قوانین مناسب گذاشته شود و از سوی دیگر در فضای فرهنگ‌سازی با ارتقای سواد رسانه‌ای مرد‌ها را هم به سمتی ببریم که با هر پدیده‌ای در فضای مجازی برخورد‌های سطحی نداشته باشند و از این طریق بتوانیم کنترل کنیم تا مرد‌های ما هم به دنبال شبکه مجازی و حوزه‌های مدلینگ اسلامی و مدلینگ حجاب نباشند. این می‌تواند برای ما بسیار راهگشا باشد که در این فضا فضای مجازی‌مان را از ر‌هاشدگی و ول بودن دربیاوریم.

انتهای پیام /

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.