
سایت زنان شهید _ المپیک ۲۰۲۴ این فرصت را ایجاد کرد که تبعیضها و فشارهای ناشی از سکولاریسم ادعائی فرانسه علیه مسلمانان این کشور، بهعنوان بزرگترین جمعیت اقلیت مسلمان در اروپا آشکارتر شده و اعتراضهای جدی را به دنبال آورد.
دولت ماکرون در این دوره از مسابقات به بهانه ارزشهای مربوط به «لائیسیته» مانع حضور ورزشکاران زن مسلمان فرانسه در مسابقات شده است. «سونکامبا سیلا» دونده مسلمان فرانسوی در صفحه اینستاگرام خود در این زمینه نوشت که به علت حجابش نمیتواند در مراسم بزرگ افتتاحیه المپیک پاریس شرکت داشته باشد.
«سیلا» با انتقاد از این تصمیم نوشت: «تو برای مشارکت در بازیهای المپیک که در کشورت برگزار میشود، انتخاب میشوی، اما نمیتوانی در افتتاحیه آن شرکت کنی، چرا که روسری بر سر داری».
اعتراض «سیلا» به موضوع ممنوعیت حجاب برای ورزشکاران مسلمان زن فرانسه موجی از انتقادها به دولت ماکرون و همدردیها با ورزشکاران زن مسلمان این کشور را درپی داشت و سبب شد تا این موضوع مورد توجه گسترده قرار بگیرد.
سازمانها، نهادها و گروههای حقوق بشری مختلفی نیز از اقدام فرانسه برای ممنوعیت حجاب ورزشکاران زن مسلمان این کشور انتقاد کرده و خواستار لغو آن شدهاند پس از اعلام این ممنوعیت، «مارتا هورتادو»، سخنگوی دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیهای این ممنوعیت را «نادرست» خواند. عفو بینالملل نیز در ادامه به همراه چندین نهاد دیگر با ارسال نامهای درباره این ممنوعیت به کمیته بینالمللی المپیک، از این نهاد خواستند تا از مقامات ورزش فرانسه بخواهد محدودیتهای اعمالشده درباره پوشش و حجاب را چه در المپیک و چه در دیگر رویدادهای ورزشی رفع کنند.
عفو بینالملل ۱۶ جولای(26 تیر) در بیانیهای اعلام کرد که ممنوعیت حجاب از وجود «استاندارد دوگانه و تبعیضآمیز در سیاست فرانسه» حکایت دارد. به نوشته این نهاد، ممنوعیت مذکور ناقض مقررات بینالمللی است. همچنین این نهاد تأکید کرد که این ممنوعیت نمایانگر «تزویر تبعیضآمیز» مقامات فرانسه و «ضعف» کمیته بینالمللی المپیک در آستانه این بازیهاست.
کمیته حقوق بشر سازمان ملل، تأکید کرده است که این اقدام پیمان بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی را نقض میکند.
انتهای پیام /
دیدگاه ها