

به گزارش سایت زنان شهید، کمی غریب به نظر می رسد، این قسمت از نمایشگاه کتاب. انگار تافته ای جدا بافته است از سایر سالن های نمایشگاه. حتی ورود به اینجا هم آسان نیست. فضای سنگینی دارد، با این حال اگر اهل هوای پاک باشی، اینجا می توانی به راحتی نفس بکشی. رنگ و بوی نوستالژی های دوران جنگ در گوشه گوشه ی سالن احساس می شود. از تانک و تفنگ و این جور چیزها ولی خبری نیست. تنها کتاب است و کتاب. کتاب هایی از جنس پایداری و پایمردی. اما اگر اهل دل باشی و دلدار، گمان می کنی گمشده ای در این میان داری. این روزها شاید کمتر به چشم می آیند اما هنوز هستند. فضای نمایشگاه کاملا مردانه است و مردانه تر می شود زمانی که سرت را به این سو و آن سو برمی گردانی و فقط مرد می بینی و مرد دور و برت. گرچه غرفه هایی هم هستند که زنانه اند اما انتظار بیشتر از اینها می رود از خودمان که فراموش نکنیم جنگ، مرد و زن نمی شناخت. گلوله هایی که سینه می دریدند، به جنسیت نگاه نمی کردند. شهادت مختص مردان نبود و مقاومت نیز.
کمی که قدم می زنی وسط های سالن غرفه ای می بینی کاملا زنانه. غرفه ی سازمان بسیج جامعه ی زنان کشور. که ارائه کتاب های نام آشنا از چهره هایی که آنها را چند سالی است به عنوان شهید شاخص معرفی می کند در این نمایشگاه شرکت کرده است. اگر چه از نظر تعداد و عناوین کتاب هایی که عرضه می کن با دیگر غرفه ها همخوانی ندارد اما همین تعداد کم در مقایسه با عظمت کارهای بانوان در هشت سال دفاع مقدس هم به نظرم غنیمتی است. گویا ما زنان عادت کرده ایم به دیده نشدن!
دیوارهای غرفه پر است از عکس زنان شهید دفاع مقدس. صدای موسیقی ای آرام ذهن تو را به خود جلب می کند. ترانه های کودکانه ای با مضمون ارزش های اسلامی و انقلابی.
اکرم یوزبند، مسئول غرفه با لبخندی به استقبال بازدیدکنندگان غرفه می رود و در مورد کم و کیف بازدیدها می گوید: با اینکه امسال، سال اولی است که چنین نمایشگاهی در کنار نمایشگاه بین المللی کتاب گشوده شده است اما استقبال خوب است.
وی جنگ را صحنه ای مردانه و زنانه می داند و با اشاره به این فرمایش ماندنی امام خمینی (ره) که ا " از دامن زن مرد به معراج رود" گویی همه حرف هایش را زده است.
" فرشته نجات" " الگوی سوم" "یک جرعه صبر" و " فرشته ها عاشق می شوند" این چهار کتاب شاید به تنهایی بیانگر خیلی چیزها باشند.
" فرشته نجات" روایتی است از زندگی شهید فوزیه شیر دل دختر شجاع کرمانشاهی که سال 1337 در کرمانشاه متولد می شود. وی بعد از مدتی به دلیل مشکلات مالی خانواده قبل از اتمام تحصیلات دوره دبیرستان درس را رها کرده و به عضویت جمعیت شیر و خورشید در می آید و با گذراندن دوره بهیاری به دلیل فقر خانواده و توجه به مردم منطقه محروم داوطلبانه به شهر کوچک و محروم پاوه منتقل می شود.
سختی راه، اختلاف در نژاد، زبان، مذهب، خطرات جاده، دوری از خانواده وجدایی از دوستان، آشنایان، و همکلاسیها هرگز خانم شیردل را از این تصمیم جدا نساخت و پس از پیروزی انقلاب با آشوب گروه های ضد انقلاب در شهر های کردستان و به دنبال آن محاصره شهر پاوه، ایشان در شرایطی که شیفت کاری نداشتند زمانی که فرمانده شهر پاوه اعلام می کند که نیازمند کسی است که مجروحان را به عقب انتقال دهد داوطلبانه و به حکم وظیفه پرستاری می پذیرد و می گوید :من لباس پرستاری به تن دارم و بر اساس قوانین بین المللی به ما شلیک نمی شود ولی متاسفانه تیری به پهلوی ایشان اصابت کرده و در اثر شدت خونریزی به شهادت می رسند.
فردای آنروز به دلیل محاصره شهر، قرار می شود مجروحان را با بالگرد انتقال دهند که این بالگرد با کوه برخورد کرده و پیکر ایشان مظلومانه از بالگرد آویزان می شود پس از آزادسازی شهر پاوه پیکر ایشان به کرمانشاه منتقل و در آنجا به خاک سپرده می شود.
این کتاب و امثال آن تنها بخشی از هزاران روایتی هستند که طی هشت سال دفاع مقدس بر زنان، مادران و دختران ما گذشته است. خوشبختانه چاپ خاطران زنان در جنگ طی دهه ی اخیر با استقبال بی نظیری از سوی مردم و منتشران روبرو شده است تا شاید گمنامی این عزیزان فداکار زمینه ساز به خاک سپردن خاطرات روزهای مقاومت نشود.
حضور زنان در چنین نمایشگاهی هر چند اگر کمتر دیده شوند، فرصتی است مغتنم حدأقل برای شنیده شدن و یادآوری اینکه اگر ما زن ها کمی قدم هایمان را سست بر می داشتیم، شما مردان نمی توانستید ستون های دفاع را با اقتدار یک به یک برافرازید.
اجرای مسابقه " دومین حماسه شکوهمند مردم غیور ایران چه زمانی و توسط چه کسانی و در کجا در حال تحقق یافتن است" از دیگر برنامه هایی بود که بسیج جامعه زنان کشور برای بازدید کنندگان تدارک دیده بود.
اجرای این گونه مسابقات در فضای کنونی کشور که بنابر نظر اکثر کارشناسان در مقابله با جنگ نرم قرار دارد، نهیبی برای ماست تا هیچ وقت یادمان نرود که دفاع مقدس نه تنها فراموش شدنی نیست بلکه تمام شدنی هم نیست و مادامی که دشمنان نظام علیه ما جبهه های مختلف نظامی، فرهنگی و اقتصادی را باز می کنند ادامه دارد.
انتهای پیام/ع
گزارش/شهابی
دیدگاه ها