شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئول قرارگاه فرهنگی کشور/ مصوبه‌ 427 شورای عالی انقلاب فرهنگی‌، مصوبه‌ای که 12 سال مهجور مانده است

د 1396/04/26 - 22:26
شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئول قرارگاه فرهنگی کشور/ مصوبه‌ 427 شورای عالی انقلاب فرهنگی‌، مصوبه‌ای که 12 سال مهجور مانده است
بیابانی در اشاره به قانون حجاب و مصوبه های مرتبط با آن گفت: در سال 1384 قانون حجاب به مصوبه «عفاف و حجاب» در شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور تبدیل شد و وظیفه این شورا به عنوان قرارگاه فرهنگی پیگیری اجرای وظایف محول بر 26 دستگاه و نهاد فرهنگی در کشور است که تاکنون عملیاتی نشده است.

به گزارش سایت " زنان شهید به نقل از بسیج جامعه زنان کشور، مینا بیابانی، جانشین سازمان بسیج جامعه زنان کشور در گفت و گو با خبرنگار «بسیج زنان کشور»؛ در مورد تاریخ رعایت حفظ حجاب در ایران گفت: مردم شریف کشورمان، حجاب را به عنوان ارزشی والا پاس داشته‌اند به طوری که زنان ایرانی با پوشش کامل ظاهر می‌شدند و به آن افتخار می‌کردند، پوشش زن از نظر فرهنگ ایرانی- اعم از فرهنگ اسلامی و ملی- پوششی کاملاً مشخص و منحصر به فرد، یعنی «چادر» است.

وی ادامه داد: پس از تشکیل حکومت اسلامی در ایران حجاب و عفاف به عنوان یکی از مهمترین مولفه های فرهنگی کانون توجه همگان بوده است و وجود پدیده‌ بدحجابی می تواند موید این باشد که یا نگاه کارشناسی‌شده به حجاب به عنوان تجلی ظاهری ارزش‌های دینی صورت نگرفته است و یا برای درونی کردن مفاهیم موجود به ویژه برای نسل جوان با چالش مواجه هستیم.

جانشین سازمان بسیج جامعه زنان کشور در مورد وضعیت حجاب در جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: انقلاب اسلامی ایران با هدف احیای ارزش‌ها شکل گرفت و حجاب که خود  جلوه ی بارز ارزش‌های الهی است به خواست مردم و دستور رهبر فقید انقلاب، امام خمینی (ره)، به قانون تبدیل و در فضای معنوی پس از پیروزی انقلاب و دفاع مقدس در جامعه ایران اسلامی نهادینه گردید.

وی افزود: پس از دفاع مقدس با توجه به شرایط حاکم و ورود به عرصه سازندگی توجهات بیشتر به مسائل مادی معطوف شد و توجه به معنویت کمرنگ گردید. در طی این سال ها بارها موضوع حجاب و عفاف در مجالس و نشست های مختلف و متعدد مورد بررسی قرار گرفت اما موضوع عدم رعایت مناسب حجاب در شهرها به ویژه در پایتخت همچنان یکی از مسائل هم در این حوزه بوده است.

بیابانی با اشاره به اشاره به اینکه همواره خواست صریح مردم از دولت ها، اصلاح پدیده بدحجابی بوده است، اظهار داشت: در ابتدای دولت نهم یعنی 13/10/84 مصوبه 427 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی یعنی عالی ترین مرجع سیاست گذار و تصمیم گیر فرهنگی کشور ابلاغ گردید که متاسفانه این مصوبه اجرایی نشد.

وی در اصلاح پدیده بدحجابی در دولت نهم نیز گفت: آغاز به کار دولت نهم مصادف با ابلاغ مصوبه‌ 427 «مصوبه‌ عفاف و حجاب» در تاریخ 13 دی ماه 1384 توسط عالی‌ترین مرجع و نهاد تصمیم‌گیر و سیاست‌گذار فرهنگی کشور یعنی شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که با اجرا نشدن محتوای این مصوبه، ناکامی دولت نهم در این امر بیشتر نمایان شد.

وی پیشینه‌ این مصوبه را در سال 73 دانسته و افزود: مصوبه 425 شورای عالی انقلاب فهرنگی یکی از کاملترین مصوبات در موضوع حجاب و عفاف است که از سال 1373 شورای علای انقلاب فرهنگی به تدوین آن پرداخته است که نهایتا در سال 1384  کامل و به 26 دستگاه ابلاغ گردیده است.در واقع این مصوبه برای 26 دستگاه و نهاد در حوزه عفاف و حجاب وظیفه تعیین نموده است و قریب به 300 راهکار برای گسترش و تعمیق فرهنگ حجاب و عفاف راهکار ارائه نموده است.

این کارشناس امور فرهنگی در مورد وظایف دستگاه ها نیز گفت: هر کدام از این 26 دستگاه و نهاد بنابر نقش و وظایف خود موظف به اجرایی نمودن بندهای مربوط به خود در این مصوبه را دارند و بیشترین وظایف تعیین شده با توجه به گسترده مخاطبان متوجه سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی است و مسئولیت های تعیین شده در این مصوبه اکثر ایجابی می باشد تا سلبی.

وی تصریح کرد: با توجه به سیاستگذاری های مصوبه 427 حجاب و عفاف باید به عنوان اولویت مهم دستگاه های اجرایی تبدیل می شد اما متاسفانه حتی مورد حمایت جدی خود این قرارگاه فرهنگی کشور که تدوین و ابلاغ کننده آن بود واقع نشد و طبیعتا دستگاه های دیگر هم تلاش قابل توجهی در این زمینه صورت ندادند.

جانشین سازمان بسیج جامعه زنان کشور سازمان متبوع خود یعنی سازمان بسیج مستضعفین را تنها نهادی معرفی کرد که به وظایف خود عمل کرده است که به عنوان ضابط قوه قضائیه در بازه زمانی کوتاهی مورد حمایت قرار گرفت و در بخش فرهنگی نیز بیش از ده سال است که به طور جدی در برنامه‌‌های ابلاغی بسیج جامعه زنان در سراسر کشور در راستای تعمیق و گسترش و نهادینه سازی فرهنگ حجاب و عفاف از طریق آموزش، بصیرت افزایی و فرهنگ سازی در بین زنان و دختران جامعه مورد توجه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: نیروی انتظامی جمهوری اسلامی یکی از نهادهای خدمتگزاری است که در راستای اجرایی نمودن وظایف خود در این مصوبه در  زمینه های سلبی و ایجابی تلاش بسیاری نموده که متاسفانه مورد بی مهری نیز واقع شده است.

بیابانی در پایان تاکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع حجاب و عفاف که در تهاجمِ فرهنگیِ دشمن یکی از عرصه‌‌های مؤثر می‌باشد و در جامعه نیز در زمره موضوعات چالش‌برانگیز است به جاست شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان قرارگاه فرهنگی کشور با حساسیت و شناخت کامل به این موضوع بپردازد و نظام‌های سیاسی‌، اجتماعی و اقتصادی کشور را برانگیزاند و مجموعه مقدورات و اختیارات آنها را در جهت اصلاح و تحول فرهنگی‌، هدایت و سامان دهد، سپس به هدف‌گذاری در رابطه با موضوع حجاب  بپردازد و در قالب برنامه‌‌های کوتاه مدت و بلند مدت برای اجرای این مصوبه برنامه‌ریزی نماید.

انتهای پیام/ع

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.