سلحشوران شهر نراق

س 1393/05/28 - 11:12
فعاليت هاي فراواني در سالهاي دفاع مقدس توسط زنان و بانوان شهر نراق به وقوع پيوست كه اميد دارم همه آنها ذخيره قبر و قيامتمان شود و در پيشگاه خداوند باريتعالي شرمنده شهدا و امام شهدا نشويم.

به گزارش زنان شهید، مصاحبه ای با خانم بتول حمزه ای  فعالیتهای ستاد پشتیبانی را این چنین بیان نمودند.

اولين روز آبان 1359 كه رژيم بعث عراق تهاجم ناجوانمردانه اي را برعليه حكومت نوپاي جمهوري اسلامي ايران روا داشت تصميم گرفتم كه در سرحدات به كمك مرزداران بپيوندم .

 

           بتول حمزه ای

لكن شرايط نراق و محيط خانوادگي و از همه مهمتر عدم نياز نيروي زنان در خطوط جبهه باعث شد در پشت جبهه به ياري فرزندان ايران زمين بشتابم.

اولين امام جمعه شهر نراق حجت الاسلام سيد محمد باقر موسوي فرزند سيد هادي كمك بي شائبه اي نمود و به همراه مردان آزاديخواه و هميشه در صحنه نراق « ستاد پشتيباني جنگ » را در حسينيه مقابل مسجد جامع راه اندازي نمودند .

70304_793.jpg

 دي ماه 1359 در شبي سرد از شبهاي بلند زمستاني كه باران رحمت خداوند مي باريد دو يا سه دستگاه اتوبوس در ميدان نراق متوقف و عده اي از زنان و مردان و كودكان از آن پياده و به حسينيه نراق هدايت شدند.

اين عده كه بعدا نام جنگ زدگان را به يدك كشيدند ، خانواده هايي بودند كه هر كدام وضعيت مناسبي در معيشت زندگي داشتند وليكن در اثر بمباران شهرها از جمله اهواز و دزفول به مردم نراق پناه آورده و در واقع ميهمان شدند .

1523761_194.jpg

خانم بتول حمزه اي در ادامه صحبتهايش افزود :

مردم نراق به منازلشان رفتند و چراغ والور ، پتو ، زيرانداز و مواد خوراكي هايشان را به حسينيه آوردند و در غم جنگ زدگان شريك شدند كه اين همدردي به رابطه دوستانه با آنها منتهي شد تا بدانجا كه بين آنها نيز وصلت صورت گرفته است .

حجت الاسلام موسوي از طريق مردم نراق و كمك هاي ويژه اي كه از قم و دليجان دريافت مكرد ، پشتيباني لازم را از جنگ زدگان به عمل آورد .

94264727274528621572.jpg

جامعه زنان نيز مثل يك گروه منسجم جانانه وارد فعاليت شده بودند . در حسينيه دار قالي برپاشد و علاوه بر آموزش به زنان و دختران جنگ زده ، سالي يك تخته فرش بافته مي شد و پس از فروش پولش را براي سلحشوران در جبهه هاي جنگ مي فرستادند .

image3094.jpg

جمعی از زنان غیور شهر نراق در ستاد پشتیبانی جنگ

تقريبا هر روز چند نفر از دختران و زنان نراق با عشق و علاقه مي نشستند و قالي را مي بافتند تا در دفاع مقدس سهمي داشته باشند .

دبه هاي پر از ماست  كه توسط مردم هديه داده مي شد را داخل كيسه هاي مخصوص خالي مي كرديم و به قول نراقي ها ماست سفت  يا همان ماست چكيده قسمتي از جبهه ها را تامين ميكرديم . حتي آب اضافي از كيسه هاي ماست را جمع آوري و قره قوروت خوشمزه درست كرده و براي آشپزخانه هاي ايجاد شده در جبهه ها مي فرستاديم .

 

70300_746.jpg

خلاصه شور بود و عشق  و صفا. با هر فرمان پير و مرادمان حضرت امام خميني (ره) مبني بر پشتيباني از جنگ ، فعاليت هاي ما روتق بيشتري مي گرفت .

 خانم حمزه اي با اشاره به نحوه جمع آوري كمك هاي مردمي به جبهه هاي حق عليه باطل در ستاد پشتيباني  گفت :

در حسينيه اي كه اكنون به نام سيد الشهدا مزين است چندين كيلو آجيل هاي مختلف روي هم انباشته شده بود . جوزغند ، يكي از سوغاتي هاي اصيل شهر نراق كه در جبهه به بمب هسته اي مشهور بود را داخل پلاستيك هاي مخصوص ريخته تا در جبهه رزمنده ها تناول كرده و قوتي به دست آورند .

640px-iranian_women_cooking_for_soldiers_in_iran-iraq_war.jpg

در همين شرايط عده اي از زنان شال و كلاه و بلوز مي بافتند تا غيورمردان تن هايشان را با آنها گرم نگه دارند . ديگر نوبت ساختن انواع ترشيجات بود ترشي ها را  در شيشه هاي مخصوص  مي ريختيم و به جبهه ارسال ميكرديم .

70298_878.jpg

وي با حسرت به روزهاي شيرين گذشته افزود :

هيچ روزي برايمان خالي از فعاليت نبود . قرائت قران و ادعيه هاي مختلف ماندد كميل ، توسل و زيارت عاشورا نيز از بهترين و باشكوه ترين تجمعات زنان و مردان در نراق بود كه در طول هفته برپا بود و براي سلامتي امام و رزمندگان دعا خوانده مي شد .

190707.jpg

غم انگيز ترين روز هايي كه شاهد بوديم پرپر شدن جوانان نراقي بود كه بر روي دست مردم شهيد پرور شهرمان تشييع و در گلزار شهدا به خاك سپرده مي شدند .

 دختران و زنان زيادي در نراق در ساليان دفاع مقدس طلاهايشان را براي هزينه هاي جنگ تحميلي اهدا نمودند.

 از مرداد ماه 1360 كه فعاليتهاي علني بسيجيان در ساختمان فعلي بسيج راه اندازي شد فعاليتهاي ستاد پشتيباني منسجم تر و با همت بيشتري پيگيري مي گرديد .

چندين بار با فراخوان بسيج ، پتوهاي گل آلود و خاكي كه در جبهه هاي نبرد كثيف شده بود توسط كاميون به نراق وارد شده و زنان قهرمان شهرمان به صورت گروهي و خود جوش در كنار چشمه آصيف آباد (سر دهنه) آنها را شسته و پس از بسته بندي دوباره به جبهه باز مي گرداندند .

 

خانم بتول حمزه اي از خادمين دفاع مقدس كه صحبت هايش پاياني ندارد اظهار داشت :

قسمتي از زندگي روزمره زنان نراقي در سالهاي جنگ و نبرد در كنار تنورهاي خانگي به پختن نان محلي مي گذشت . زنان با غيرت شهر نراق با تلاش و زحمت خودشان نان را پخته و بعد خشك مي كردند و پس از بسته بندي به خطوط جبهه مي فرستادند.

     خلاصه كلام فعاليت هاي فراواني در سالهاي دفاع مقدس توسط زنان و بانوان شهر نراق به وقوع پيوست كه اميد دارم همه آنها ذخيره قبر و قيامتمان شود و در پيشگاه خداوند باريتعالي شرمنده شهدا و امام شهدا نشويم.

 

 نمونه هايي از اهم فعاليت هاي خانم حمزه اي در راستاي خدمت گذاري به مردم شهر نراق پس از دفاع مقدس بدين شرح مي باشد :

 

-         مسئول يكي از صندوق هاي قرض الحسنه وام خانگي

-         مسئوليت در صنوق قرض الحسنه جواد الائمه (ع)

-         رابط بهداشت و درمانگاه شنتيايي شهر نراق

-         تهيه جهيزيه براي نو عروسان كم بضاعت

-         تهيه سيسموني براي فرزندان كم بضاعت

-         تهيه اقلام خوراكي و پوشاك و البسه براي فقرا و افراد بي بضاعت

-         ارتباط فعال با بسيج و فعاليت مستمر در راه اندازي حلقه هاي صالحين

-         خادم بقعه متبركه بي بي زبيده خاتون (س) شهر نراق

-         پرستاري و مواظبت  از زنان مسن و كم توان

-         دوخت و دوز براي هر نوع خدمات فرهنگي و مذهبي شهر نراق

-         شركت در تمام مراسمات مذهبي و راهپيمايي ها

-         مسئول جمع آوري كمك هاي نقدي براي هيئت محبين الحسين (ع) در بين خواهران

-         و................

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.