دستان مهربان;مرحم جانبازی ها

پ 1392/12/22 - 14:24
روحیه و پشتکاری که ما داشتیم فقط بخاطر رزمندگان بود،اخلاص آنها مارا تشویق میکردخالصانه کار کنیم.روحیه از خودگذشتگی روحیه ای بودکه ماشاید تا وقتی در آن موقعیت قرار نگرفته بودیم با آن آشنایی نداشتیم و همین عامل باعث انرژی مضاعف ما میشد تا خستگی ناپذیر باشیم

دستان مهربان;مرحم جانبازی ها

روحیه و پشتکاری که ما داشتیم فقط بخاطر رزمندگان بود،اخلاص آنها مارا تشویق میکردخالصانه کار کنیم.روحیه از خودگذشتگی روحیه ای بودکه ماشاید تا وقتی در آن موقعیت قرار نگرفته بودیم با آن آشنایی نداشتیم و همین عامل باعث انرژی مضاعف ما میشد تا خستگی ناپذیر باشیم.

 

زنان در همان ماه های آغازین دفاع مقدس درخطوط مقدم جنگ در چند قدمی دشمن، در شلمچه، خرمشهر، آبادان و اهواز دوشادوش مردان بی پروا مبارزه می کردند که گواه این موضوع خاطرات رزمندگان است.
برخی فعالیت های این دختران و زنان علاوه بر دفاع مسلحانه به صورت های مختلف پرستاری و امداد در جبهه های نبرد بود. بسیاری از این زنان که برای امداد یا پرستاری و مداوا به جبهه می آمدند ، در همان جا نیز به شهادت می رسیدند.
توجه به رشادت های زنان و مردان ایثارگر در هشت سال دفاع مقدس در کشور جلوه گر است در عرصه هنر و سینما نیز به فداکاری در عرصه پرستاری و امداد رسانی در هشت سال دفاع مقدس پرداخته شده است فیلم‌های کیمیا (احمدرضا درویش)، پرستار شب (محمدعلی نجفی)، نجات یافتگان (رسول ملاقلی‌پور) و روزهای زندگی(پرویز شیخ طادی) از جمله آثار سینمایی است که حضور پرستاران در جبهه‌های جنگ را به تصویر کشیده‌اند.

نه تنها در عرصه هنر و سینما بلکه در ادبیات داستانی ایران پرستاری و جانبازی های شیرزنان در مجموعه های مختلف نگاشته شده است از جمله کتاب "دا" به تصویر کشیده شده است.

فاطمه فدائیان پرستارو تکنسین اتاق عمل سال های جنگ از اواخرسال 63 و از 19 سالگی از طرف انجمن اسلامی دانشکده داوطلبانه به مناطق جنوب اعزام شد و در بیمارستان سینای اهواز مشغول به پرستاری شد و خاطراتی ماندگار از دفاع مقدس را رقم زد که برای ترویج فرهنگ ایثار و الگو گیری از سیره حضرت زینب کبری(س) به سراغ او رفتیم.

به گزارش زنان شهید به نقل از خبرنگارسازمان بسیج جامعه زنان استان قم مصاحبه با خانم فاطمه فدائیان از شرایط فضای جنگ و وضعیت آن زمان توضیح دادند که به شرح ذیل آمده است.

 زمانی که من به اهواز اعزام شدم عملیات والفجر4بود.از همان بدو ورود شیفتهای فشرده من در اتاق عمل شروع شد. فضای آنجا با چیزهایی که ما در شهرهای خود دیده بودیم فرق داشت .وقتی شیفت کاریمان تموم می شد کسی به فکر استراحت نبود،فورا به بخش بستری برای کمک به همکاران می رفتیم و از حال مجروحین باخبر می شدیم.

 وقتی متوجه می شدیم یک گروه مجروح در راه است همه آماده باش می شدیم وقتی آمبولانس می رسید سریع کار شروع می شد و هرکسی هرکاری می توانست انجام می داد و فقط به فکر این بودیم رسیدگی به مصدومین جنگی با سرعت و بدون تاخیر انجام شود.

*چه انگیزه و روحیه ای علیرغم خستگی شما باعث می شد تا با تمام وجود به پرستاری از مجروحین بپردازید؟

روحیه و پشتکاری که ما داشتیم فقط بخاطر رزمندگان بود،اخلاص آنها مارا تشویق میکرد خالصانه کار کنیم.روحیه از خودگذشتگی روحیه ای بودکه ماشاید تا وقتی در آن موقعیت قرار نگرفته بودیم با آن آشنایی نداشتیم و همین عامل باعث انرژی مضاعف ما می شد تا خستگی ناپذیر باشیم.

*از خاطرات زمان جنگ برای ما بیان کنید.

اولین مجروحی که با آن مواجه شدم رزمنده مصدومی که از شهر قم اعزام و نامش صاحب علی اسدی بود،خیلی خونریزی کرده بود،سریعاً به او خون وصل کردم اما تاثیری نداشت. تقاضای آب کرد گازی را نمناک وبرلبان خشکیده اش قرار دادم تشکر کرد. وقتی فهمید من هم از قم اعزام شده ام با صدایی که به سختی میشنیدم خواست تا وقتی به قم رفتم سلامش رابه خانواده اش برسانم گفتم انشاء الله زودتر ازمن به خانه میروی و اوتنها این جواب را داد، نه من دیگر به خانه نمی روم...!

ساعت 2 نیمه شب عملش خاتمه یافت وبه تهران منتقل شد.وقتی به قم رسیدم برای رساندن پیغام آن مجروح به سمت خانه اش رفتم،وقتی به سرکوچه رسیدم پلاکارد سیاه و حجله ای که آنجا بود سرجایم میخکوبم کرد.مردد ماندم که جلو بروم یا برگردم اما وقتی به خودم امدم دیدم با مادر ان شهید روبه رو شده ام ومن آخرین کسی هستم که او را زنده دیده ام صاحب علی در همان هواپیما به عرش اعلی پیوسته بود.

آیا آن روحیه ایمان و رشادت هنوز هم در جوانان وجود دارد؟

قطعاً این چنین هست.همانطور که در همین زمانه ی ما که سالها از زمان جبهه و جنگ گذشته و تعداد بسیار زیادی از جوانان ما اعم از دختران و پسران در مراسم یاد بود و بزرگداشت شهدا شرکت می کنند و مجاهدانه در نقش خادمین راهیان نور حاضر می شوند و این نشان دهنده همان روحیه ایمان و رشادت دختران امروز ما است.

با سوابقی که از دختران امروز در دفاع از انقلاب و پیروی از ولایت فقیه و شرکت در صحنه های راهپیمایی و شرایط حساس سراغ دارم مطمئنأ اگر شرایط جنگ دوباره پیش بیاید با همان شور و شعور انقلابی وارد عرصه دفاع از کشور می شوند.

 

*فکر می کنید رعایت حجاب در ایجاد روحیه حماسی موثر بوده است؟

پایبندی زنان به حجاب که از مهم ترین شعائر اسلامی است باعث دلگرمی رزمندگان اسلام به جهاد و ایثارگری برای حفظ این ارزش اسلامی و دفاع از وطن و ناموس خود می شود.

*نقش زنان و دختران امروز در مقابله با تهاجم فرهنگی چیست؟

تحصیل علم و آموزش به دیگر زنان جامعه، هوشیاری در مسائل سیاسی و اجتماعی، رعایت دستورات اسلام، ازدواج و حفظ وتحکیم بنیان خانواده.

انتظارات شهیدان از جوانان امروز در چه مباحثی است؟

حفظ حجاب و شعائر اسلامی و پیروی از ولایت فقیه، تحصیل علم و جهاد علمی.

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.