مسئولان به «جایگاه بانوان در مساجد» توجه ویژه‌ای‌ داشته باشند

ش 1396/02/30 - 13:11
مسئولان به «جایگاه بانوان در مساجد» توجه ویژه‌ای‌ داشته باشند
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان اینکه مسئولان به حضور بانوان در مساجد توجه ویژه‌ای‌ داشته باشند، گفت: تعیین جایگاه و شرایط مناسب برای بانوان در مساجد، در ایجاد شرایط لازم برای حضور آنان در عرصه اجتماع تاثیر بسیاری دارد.

به گزارش سایت " زنان شهید" به نقل ازبسیج زنان کشور ، چهارمین روز دهه تکریم و غبارروبی مساجد با عنوان «مسجد؛ کانون نقش‌آفرینی بانوی مسلمان در جهان» نامگذاری شده است، در همین رابطه خبرنگار ما با آیت الله سید طه موسوی هشترودی در این زمینه گفت و گویی را انجام داده است که متن آن در ادامه می‌آید:

وی با اشاره به اینکه مساجد خانه‌های خدا و مرکزی برای ارتباط با پروردگار هستند، گفت: پایان ماه شعبان، فرصتی برای آماده شدن جهت حضور در ماه ضیافت الله است، بنابراین لازم است، برای بهره‌گیری از این ماه قلب‌ها جلا یابند، تا از فیوضات معنوی ماه مبارک رمضان در خانه‌های خدا استفاده کنند بنابراین لازم است مساجد برای ایجاد بستر کسب فیوضات معنوی این ماه آماده شوند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر لزوم انجام اقدامات ظاهری برای آماده‌سازی مساجد برای ماه مبارک رمضان، گفت: ظاهر مساجد باید جاذبه‌دار باشد، به عنوان مثال مسجدی که با فرسودگی و رعایت نشدن بهداشت پرستشگاه مومنین باشد، فاقد جاذبه لازم در این زمینه است، بنابراین فیزیک، معماری و وضعیت ظاهری مساجد در میزان جاذبه آن‌ها بسیار مهم هستند.

موسوی هشترودی اضافه کرد: وقتی انتظار داریم که جوانان در مساجد به عبادت مشغول باشد، اما بهداشت و نظافت در آن‌ها رعایت نشوند، چگونه می‌توان توقع داشت که آنان همیشه برای عبادت به این مراکز مراجعه کنند؟ شاید یکی از عوامل گریز از مساجد همین باشد، بنابراین امکانات اولیه و فیزیک مساجد بسیار مهم هستند و در ماه مبارک رمضان که حضور مردم در خانه‌های خدا بیش از گذشته است باید در زمینه مجهز کردن امکانات ظاهری مساجد تلاش  کنیم.

وی با اشاره به آیه اول سوره «اسراء» گفت: این آیه نشان از اهمیت مساجد دارد، لازم است که مومنین برای ماه ضیافت‌الله خانه‌های خدا را معطر کنند و با آذین‌بندی مساجد و مفروش کردن آن‌ها، زمینه  آماده‌سازی آن‌ها را فراهم کنند.

موسوی هشترودی گفت: البته تکریم مساجد تنها به معنای پاکسازی ظاهری آن‌ها نیست، بلکه باید تلاش کنیم که جایگاه و وجاهت آن‌ها نیز حفظ شود و کارکردهای مغفول مانده این خانه‌های خدا، احیا شوند.

وی با اشاره به لزوم تسهیل شرایط حضور بانوان در مساجد نیز اشاره کرد و گفت: لازم است، برای حضور بانوان و برادران در مساجد، فضایی برابر برای آنان در این خانه‌های خدا درنظر گرفته شود، زیرا این عامل، خود می‌تواند، زمینه‌ساز ایجاد انگیزه و شوق برای بانوان باشد و اگر در این زمینه سیاستی به کار گرفته شود، می‌تواند عامل مهم برای استقبال گسترده از برنامه‌های مساجد شود بر این اساس متولیان مساجد باید به این موارد توجه داشته باشند و به سمت برابری توسعه فضا و رفع موانع موجود برای تمامی مخاطبین مساجد، گام بردارند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، کسب آرامش و نشاط را از جمله تاثیرات حضور در مساجد، عنوان کرد و گفت: حضور در مساجد موجب می‌شود که مسئولان آن‌ها نیز در انجام وظایف خود با انگیزه‌تر شوند.

موسوی هشترودی با بیان اینکه معنویت و داشتن حال خوش، نیاز همه انسان‌ها است و برای کسب معنویت و آرامش، مکانی بهتر و مناسب‌تر از مساجد نیست، افزود: مسئولیت دادن به بانوان در مساجد و توجه به نیازها و مطالبات آنان در این خانه‌های خدا، عاملی برای در حاشیه قرار نگرفتن این گروه در جامعه است و رعایت این موضوع خود عامل مهمی برای حضور فعال بانوان در اجتماع می‌شود.

یادآور می‌شود؛ از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد، دهه پایانی ماه شعبان هر سال به عنوان «دهه تکریم و غبار روبی مساجد» نامگذاری شده است و از سوی این مرکز هر سال، عناوین مختلفی منطبق بر موضوعات روز برای روزهای این دهه اعلام می‌شوند.

انتهای پیام/ع

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.