

جهاد مالی؛زیباترین نقش زنان در دفاع مقدس /حمایت های زنانه از خانواده رزمندگان
به گزارش زنان شهید به نقل از بسیج پرس دفاع مقدس با حضور زنان و مردانی جلوه یافت که تمامی جان و توان خود را برای پیروزی حق علیه باطل به کار گرفتند تا ذره ای از خاک کشور به دست نا اهلان نیفتد. فعالیت های بانوان در این حیطه به حدی چشمگیر است که به فرموده امام راحل اگر خانم ها نبودند این انقلاب و جنگ به نتیجه نمی رسید. از این رو به سراغ زنانی رفتیم که در طول هشت سال دفاع مقدس، پشتیبانی جبهه ها را به عهده داشتند.
زهرا احمدی از جمله این افراد است. وی پس از جنگ تحمیلی نیز در حوزه زنان فعالیت های متعددی داشته است. مدیر فرهنگی بسیج خواهران کشور، مسئول تهران و کرج در دفتر امور زنان و خانواده تا سال 86 و مسئول بسیج خواهران استان خوزستان در سال های 83- 79 از جمله سمت هایی است که وی تا کنون تجربه کرده است.
با توجه به فعالیت های وی در دوره دفاع مقدس و حوزه زنان ، گفتگویی در خصوص نقش زنان در دوران دفاع مقدس :
به نظر احمدی، زیباترین نقش زنان در دفاع مقدس جهاد مالی زنان است. وی در این باره گفت: در همان زمان شورای جنگ طی اعلامیه ای شش ماده ای اعلام کرده بود که زنان، پیرمردان و افرادی که نمی توانند در جبهه شرکت کنند، می توانند به مدت سه ماه حقوق یک رزمنده را از رفتن تا برگشتن از جبهه که حدوداً 20 هزار تومان می شد تامین کنند. از این رو افرادی زینت آلات خود را فروختند و علاوه بر هزینه های یک رزمنده، خانواده وی را نیز تامین کردند.
حمایت های مادی و معنوی از خانواده رزمندگان
این بانوی فعال دفاع مقدس افزود: در آن زمان خانم دکتری که خواهر شهید بود، تعریف می کرد که سالها زحمت کشیده است تا بیش از 20 هزار تومان جمع کند تا یک ماشین بخرد؛ اما همه این پول را صرف هزینه یک رزمنده کرده بود.
در آن دوران طرح انصار المجاهدین پیش آمد و اعلام کردند که کلیه خواهران را در گردان انصار المجاهدین سازماندهی کنیم و افراد را به گردان، دسته و هسته تقسیم کنیم. هر هسته شامل 3 نفر بود؛ خانواده یک یا دو رزمنده به این افراد سپرده می شد و تا بازگشت رزمنده، خانواده آنها را نیز پشتبانی می کردند.
در آن زمان ارزاق به صورت کوپنی بود و آن ها کوپن ها را نقد می کردند و ارزاق می گرفتند و به خانواده رزمنده می دادند و علاوه بر آن اُفت تحصیلی بچه ها و بیماری خانواده را پیگیری می کردند.
وی ادامه داد: مادران شهدای بسیاری بودند که شبها در منزل رزمنده و در کنار خانواده آن ها می ماندند، تا احساس ترس نکنند؛ و صبح خرید خانواده را انجام می دادند و به خانه خود می رفتند و دوباره شب به منزل رزمنده باز می گشتند. یادم می آید که یک روز فرمانده ما، پیش من آمد و به شوخی گفت: زمانی که من به خانه آمدم، خانمم گفت: آقا کی میری جبهه؟ چون وقتی نیستی این خواهرها میان و به من کمک می کنن، ولی وقتی شما هستی نه خودت به من میرسی و نه کسی میاد به من کمک کنه .
زهرا احمدی اضافه کرد: این طرح که انصار المجاهدین نام داشت، از زیباترین طرح های جنگ بود؛ خانمها در ستاد پشتیبانی خیلی زحمت می کشیدند و این طرح گل کار بود.
کمک به جبهه با فروش آش و ساندویچ!
در دوران جنگ با تعدادی از خواهران که همه سپاهی بودیم، ما را به بیمارستان فرستادند. به مدت ماه شش ماه دوره امداد را گذراندیم و بعد در بیمارستان به مجروحین رسیدگی می کردیم و همزمان در ستادهای پشتیبانی فعالیت می کردیم. البته جسته و گریخته کارهایی برای جبهه توسط خواهران انجام می شد، ولی درست زمانی که اصلا اسمی از ستادهای پشتیبانی به طور رسمی تشکیل و مطرح نشده بود؛ ما ستادها را تشکیل دادیم.
به این صورت که، فرم هایی تهیه شده بود که توسط آن افرادی که توانایی انجام کار خیاطی، آشپزی و یا نان پزی را داشتند شناسایی می کردیم. این افراد برای رزمنده ها لباس می دوختند. بعضی از آن ها هم از چرخ خیاطی- ای که از منزل می آوردند استفاده می کردند. به مرور چرخ های خیاطی بزرگ خریداری شد، تا کار دوخت لباس آسان تر شود.
خانم ها برای کمک به جبهه ها از انجام هیچ کاری مضایقه نمی کردند. به طور مثال آش و یا ساندویچ درست می کردند؛ در مدارس می فروختند و با پول آن لوازم دیگری تهیه و به جبهه ها می فرستادند.
بعدها درست زمانی که هنوز بسیج دانش آموزی تشکیل نشده بود، کلیه مدارس تهران را برای این کار هماهنگ کردیم. دانش آموزان را سازماندهی کردیم و به افراد مسئولیت دادیم. مسئول تدارکات، نظامی و ... حتی از خود دانش آموزان برای فروختن آش یا ساندویچ کمک گرفته می شد.
این فعال دوران دفاع مقدس افزود: کارهای پشتیبانی و امدادی و ستادهای جنگ زدگان و اسکان دادن به آن ها و کار فرهنگی از جمله فعالیت های بانوان در دوران دفاع مقدس بود.
همایش هایی ویژه مادران رزمندگان
در دفاع مقدس کار فرهنگی فوق العاده بود و روی عده ای از جنگ زدگان کار فرهنگی انجام می شد. همچنین زمانی که جبهه ها نیاز به اعزام نیرو داشت، به ما اطلاع داده می شد که خانواده ها و مادران را آماده کنید. ما هم برای انجام این کار چندین همایش برگزار می کردیم، تا خانواده ها را توجیه کنیم. مادران که از موضوع با خبر می شدند، می گفتند: شما می خواهید بچه های مار رو ببرید جبهه؟! ببرید! اینقدر خودتون رو زحمت ندید!
لیست تمام رزمنده ها قبل از اعزام به دست ما می رسید. این لیست ها را بین اعضای انصار المجاهدین تقسیم می کردیم. این افراد از زمان رفت تا برگشت رزمنده، کنار خانواده او بودند. گرچه خانم ها در طول دوران دفاع مقدس نقش نظامی چندانی نداشتند؛ اما به قول امام(ره) اگر خانم ها نبودند این انقلاب و جنگ به نتیجه نمی رسید
دیدگاه ها