

زنان شهید: منيژه جانقلي نويسنده حوزه انقلاب و دفاع مقدس درباره اهدافش از تاليف كتاب «بهشت مسموم» اظهار كرد: كتاب «بهشت مسموم» فاجعه بمباران شيميايي منطقه سَردَشت را در تيرماه سال 1366 روايت مي كند.
وي با اشاره به بخش هاي مختلف كتاب «بهشت مسموم» ادامه داد: حجم انبوهي از مردم در اثر اين بمباران شيميايي به دليل ناآگاهي از چگونگي برخورد با اين فاجعه به شهادت رسيدند. همچنين تعداد زيادي از آن ها در اثر اين فاجعه، جانباز شيميايي شدند و در درازمدت به شهادت رسيدند. اكنون نيز هستند افرادي كه با آثار مخرب اين بمباران دست و پنجه نرم مي كنند. كتاب، همه اين واقعيت ها را به تصوير كشيده است.
نويسنده كتاب «بهشت مسموم» ادامه داد: در اين اثر به صورت لحظه به لحظه، جزييات، چگونگي و تاثيرات مخرب اين بمباران شيميايي بر مردم، شهر و محيط زيست را بيان كرده ام.
وي افزود: در جريان بمباران شيميايي منطقه سَردَشت، بسياري از مصدومان به دليل نبود كلينيك مجهز در آن منطقه، براي مداوا به بيمارستان هاي نظامي خارج از ايران و به كشورهاي اروپايي منتقل شدند. اما در اين كشورها به نفع تهيه كنندگان اين بمب شيميايي، آزمايش هايي را بر روي مصدومان انجام مي دادند تا به راه درمان آن پي ببرند.
جانقلي اظهار كرد: كتاب «بهشت مسموم» به بيان سختي هايي مي پردازد كه اين مصدومان در بيمارستان هاي مذكور متحمل شدند. در اين كتاب به نوع برخورد كادر نظامي با مجروحان و جانبازان شيميايي كه هيچ رسانه اي آن ها را منعكس نكرد، پرداخته شده است.
وي عنوان كرد: كتاب «بهشت مسموم» درد و رنج و سختي هايي كه مصدومان بمباران شيميايي منطقه سَردَشت از ابتداي اين بمباران تا حتي گذشت چندين سال متحمل شدند، بيان مي كند. آثار سوئي كه اين بمباران در مادران باردار داشت و سقط جنين هاي مكرري را باعث شد از جمله اين سختي ها به شمار مي آيد.
جانقلي افزود: جوانان مخاطبان اصلي اين كتاب هستند؛ زيرا شخصيت هاي اصلي اين داستان را دو جوان تشكيل مي دهند كه بعد از بمباران شيميايي منطقه سَردَشت و آينده منطقه نقش به سزايي را ايفا مي كنند.
چاپ نخست كتاب «بهشت مسموم» اثر منيژه جانقلي با شمارگان دو هزار و 500 نسخه، 272 صفحه، در قطع رقعي و به قيمت 70 هزار ريال به تازگي از سوي مركز اسناد انقلاب اسلامي راهي بازار نشر شده است.
دیدگاه ها