پروانه طاهری راد

ش 1392/07/06 - 12:00
به گزارش زنان شهید، جنگ ايران به صورت تحميلي بر ملت وارد شد در زماني که هنوز کشور به صورت کامل شکل نگرفته بود. زنان هم پاي مردان و پشتيبان آن ها بودند.

زنان ايراني در طي جنگ تحميلي با پيروي از مکتب عاشورا و پيام رسان آن زينب کبري، حماسه هاي فراموش نشدني آفريدند.

در دوران جنگ تحمیلی، زنان آگاه فعال و پرتوان کشورمان در فعاليت هاي پرتحرک و فراواني همچون مقاومت در صحنه هاي نبرد، امدادگري، خدمات پشتيباني و غيره شرکت داشتند.

خانم پروانه طاهری راد از بانوان فعالی است که کارنامه درخشان وی در هشت سال دفاع مقدس ستودنی است.

لطفا خودتان را به طور کامل معرفی نمائید؟

پروانه طاهری راد هستم متولد سال 1337 در بیجار، دارای مدرک تحصیلی دیپلم و هم اکنون افتخار این را دارم در جرگه سبز پوشان نظام می باشم.

لطفا بفرمائید فعالیت های انقلابی خود را از چه زمانی آغاز نموده اید؟

اگر خداوند متعال قبول نماید از همان آغاز انقلاب اسلامی به همراه همسرم(صمد قاسمی) در اکثر راهپیمائهای دوران انقلاب شرکت داشتم، اما با آغاز جنگ نابرابر از طرف رژیم بعث عراق از سال 1361 فعالیت خود را در پشت جبهه آغاز نمودم.

خانم طاهری راد از درگیرهای حزب کومله و دمکرات در بیجار برایمان بگوئید.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، کردستان مظلوم هنوز طعم شیرین فضای بعد از انقلاب را به طور کامل نچشیده بود که به یکباره میدان تاخت و تاز گروهههای فریب خورده و دشمنان انقلاب قرار گرفت.
نیروهای ضد انقلاب تا شرق کردستان و روستای نجف آباد در 30 کیلومتری بیجار پیشروی کرده بودند، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیجار تازه در حال شکل گرفتن بود و اکثر نیروهای آن را پاسداران ذخیره ای تشکیل می دادند که کارمند بودند، در آن زمان خبر اذیت و آزار روستاییان توسط حزب کومله و دمکرات به بیجار می رسید و علی رغم اینکه دولت بازرگان تاکید کرده بود نیروهای مسلح در هیچ عملیاتی شرکت نکنند اما پاسداران بیجار تصمیم گرفتند برای جلوگیری از پیشروی ضد انقلاب در جاده بیجار- سنندج و بیجار- تکاب گشت بزنند.

لطفا بفرمائید با شروع درگیری ها فعالیت شما به چه نحوی بود و از خاطراتتان برایمان بگوئید؟

اکثر ماموریتهای بنده در انجام بازرسی های گلوگاه و بازرسی منکرات بود، ویکی از خاطراتی که برای همیشه در ذهن من باقی مانده، در سال 61 به دستور فرمانده وقت سپاه سرهنگ احمدی به همراه چن تن از خواهران بسیجی عنوان نیروی کمکی جهت بازرسی در گلوگاه بیجار- سنندج اعزام شدیم، هنگاهی که در چادر مستقر شدیم توسز مخبرین گزارش داده شد که خانی که ظاهر بسیار ساده دارد و مقداری هم گیج و عقب مانده است را به محض رسیدن ماشین بازرسی و اگر چیزی به همراه خود دارد به اطلاعات معرفیش نمائید.

بعد از رسیدن این خبر چند ماشین را بازرسی نمودیم تا اینکه ماشینی که نشانه این خانم را داده بودند از راه رسید، وی را از ماشین پیاده کردیم به همراه وسایل و چمدانش جهت تفتیش بدنی به داخل چادر بردیم.

به همراه همکارانم تمامی وسایل وی را گشتیم اما چیزی که قابل توجه باشد پیدا نکردیم،دیگر کاملا مطمئن شده بودیم که در بازرسی مورد مشکوکی نبوده، من که خسته شده بودم در یک گوشه چادر نشستم و در همین حین متوجه شدم که خانم مورد نظر گوشه چادر تفتیش را که خاکی بود کنار زد و یک چیزی را در داخل خاک مخفی نمود، بلافاصله موضوع را به دوستانم اطلاع دادم و با کنار کشیدن این زن به گوشه دیگر چادر خاک را کنار زدیم و داخل خاک یک پارچه سفید که به دور یک کاغذ سبز پیچیده بود پیدا نمودیم، اول فکر کردیم که برگه دعا باشد به علت اینکه با پارچه سبز پوشانده شده بود که اغلب مردم عوام به آن اعتقاد دارند.

در همین حین اکثر خواهران داخل چادر گفتند که چیزی نیست و ایت خانم بعلت اینکه مریض است و مشکل روحی دارد این برگه دعا را به همراه خود دارد.

اما من به شدت مخالفت نمودم و برگه را باز کردم در همین حین آن خانم که حامل این پیام بود شروع کرد به پرخاشگری و قسم داد که برگه را باز ننمایم زیرا اگر باز شود حکمت دعا از بین می رود، اما توجه ای نکردم و آن برگه را باز نمودم، در آن برگه پیامی نوشته بود که آنروز کمین کومله را تعیین می کرد و حاوی پیام برای گروه کومله بود و موجب گردید چند نفر را که در تهران پارس بودند و جهت این کمین آماده را شناسایی نمائیم.

مهمترین اقدامات خواهران شهرستان بیجار جهت حمایت از رزمندگان در 8 سال جنگ تحمیلی به چه نحوی بود؟

اکثر رزمندگان در خطه کردستان غیر بومی بودند و آنهائیکه خانواده ایشان را با خود به شهرستان آورده بودند، گروهی از خواهران فعال شهرستان بیجار به صورت خود جوش به آنها جهت امورات زندگی چون در غربت بودیم کمک می کردیم.

بعد از آنهم کار دوخت و دروز لباس رزمندگان را انجام می دادیم و تهیه مربا و ترشی و بسته بندی تنقلات از دیگر کارهای پشتیبانی خواهران بود.

در زمینه کارهای فرهنگی نیز، برگزاری کلاسهای عقیدتی و آموزش اسلحه و روحیه دادن به خانواده شهداء و برگزاری مراسم دعا و زیارت از مخم ترین کارهای بود که انجام می دادیم.

انتظار شما از مسئولین جهت حفظ ارزشهای دفاع مقدس چه می باشد؟

پاسداشت خون شهیدان و زنده نگه داشتن یاد و خاطره آنها و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت موجی ماندگاری ارزشهای دفاع مقدس می باشد.

همان طور که می دانید ما در حال حاضر با جنگ نرم دشمنان روبه رو هستیم، در آن زمان رزمندگان ما با گذشت از مال، جان و خانواده خود نگذاشتند یک وجب از خاک ما به دست رژیم بعثی عراق بیفتد، امروز نیز باید با فعالیت های فرهنگی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و شناساندن آن به نسل جوان در مقابل توطئه های دشمنان بایستیم.

مسئولین نیز با برطرف نمودن مشکلات جوانان و جلوگیری از به انحراف کشیدن آن سعی خود را برای حفظ ارزش های ناب اسلامی بکار بگیرند.

سخن پایانی شما؟

تبعیت از رهبری و حرکت در مسیر شهداء.

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.