

به گزارش زنان شهید:" ایران ترابی "دختری از تویسرکان متولد 1334 که در نهایت سختی و تلاش بسیار درس می خواند، بعد از وقفه ای در تحصیل وارد دبیرستان می شود. با دیدن اطلاعیه "آموزشگاه مامایی روستایی همدان" و ثبت نام در آن دوره، موفق به کسب مدرک شده و به عنوان مامای روستاها مشغول کار می شود. اما دست روزگار او را به تهران می رساند و در بیمارستان "فرحناز" آموزش های تکنسین بیهوشی را می بیند و در همان دوران هم با مبارزان انقلابی آشنا شده و با پخش کردن و خواندن اعلامیه های امام خمینی(ره) مسیر واقعی و انقلابی خود را پیدا می کند.با شروع جنگ تحمیلی " ایران" جزو اولین گروه پزشکی به مناطق علمیاتی اعزام می شود و از اینجا است که فصل تازه ای از زندگی او ورق می خورد.
ˈشیوا سجادیˈ خاطرات ایران ترابی یکی از سربازان گمنام حضرت امام خمینی ( رحمه الله علیه ) را در ۴۱۶ صفحه نگاشته است. کتاب ˈخاطرات ایرانˈ متشکل از ۲۲ فصل، گوشههای از زندگی این دلاور زن را کامل میکند. فصل بندی کتاب خواند کتاب را راحت و از خسته شدن هنگام مطالعه می کاهد .
فصول ابتدایی کتاب گزیدهای است از خاطرات دوران کودکی او، دهههای ۳۰ تا ۵۰ که بیشتر صرف تلاشهای او برای کسب تخصص در زمینه مامایی و کمک به زنان روستایی میشود.
حضور او در پاوه و در کنار بزرگ مردانی چون شهید چمران خاطرات و خطرات شنیدنی را به وجود می آورد.
دوران دفاع مقدس که فرامیرسد کتاب حال و هوای تازهای پیدا میکند. او جزو اولین گروه پزشکی است که به مناطق جنگی اعزام میشود. شرایط سخت جنگ از او یک تکنیسین بیهوشی زن میسازد.
این کتاب بسیار جذاب و خواندنی است و مطالعه آن را به همه دوستان پیشنهاد می دهم .
در بخشی از این کتاب می خوانیم :
زن دیگری هم از اهواز در بخش بستری بود به اسم فاطمه اسماعیلی. هر وقت به بخش می رفتم ، سری هم به او می زدم.
وضع اسف باری داشت. در خانه اش خواب بوده که شهر بمباران می شود. دو تا از بچه هایش کشته می شوند و خودش یک پایش را از دست می دهد.
وقتی او را به بیمارستان ما آوردند نه ماهه حامله بود. دکتر ها می خواستند پای دیگرش را هم قطع کنند ، ولی راضی نمی شد...
دیدگاه ها