

به گزارش زنان شهيد جعفر گلشن روغنی و افسانه لک، زندگینامه شهید عزت الملوک کاووسی را گردآوری کرده اند، این کتاب در 100 صفحه و شمارگان 3 هزار جلد از سوی انتشارات سازمان بسیج جامعه پزشکی منتشرشده است.
در این کتاب زندگینامه شهید کاووسی در دو بخش زندگی در مشهد و زندگی در تهران خلاصه می شود، بخش اول شامل پر باز کردن و نام گذاری، از کودکی تل پایان تحصیلات متوسطه، مهاجرت خانواده کاووسی به تهران در سال های 1344تا 1349، و بخش دوم نیز شامل ورود به دانشگاه تهران، خلقیات و روحیات و ذهنیات شهید کاووسی، درسو دانشگاه، کمک به نیازمندان ، امداد رسانی به مجروحان، شهادت و خاکسپاری است.
در مقدمه شهید عزت الملوک را الگویی دست یافتنی و یکی از چهره های ماندگار اخلاق پزشکی معرفی می کند، او نفر اول در اخلاق ، علم بود که به گفته استادانش او در بین دانشگاه علوم پزشکی تهران از بین 121 نفر ، در آزمون شاگرد اول شد.
او اولین شهید انقلاب در دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید زن دانشجوی پزشکی کشور است و اولین شهید ی است که با اجازه امام خمینی قدس سره در زمین چمنی که هلی کوپتر حامل حضرتش در روز 12 بهمن بر زمین نشسته بود در صحن مجتمع بیمارستان امام خمینی(ره) به خاک سپرده شد.
شهید کاووسی زیاد مطالعه می کرد از صبح تا پاسی از شب مشغول مطالعه و تحقیق بود، در دروان دبیرستان بود که خود را شناخت و راهش را انتخاب کردو ایمان و مذهب را تنها راه رسیدن به هدفش دید.با مطالعه شهید دکتر علی شریعتی و مطهری با اسلام انقلابی آشنا شد.
در بخش اول این کتاب آمده است که شهید کاووسی در سال 1337 در مشهد پر باز کرد و پس از تحصیل تا سال پنجم ابتدایی در مشهد، همراه خانواده سال1349 به تهران رهسپار شد، در مدراس همام دکترسیاح، کاخ و هدف ادامه تحصیل داد و با معدل عالی در سال 56 دیپلم طبیعی گرفت.
درهمان سال وارد دانشگاه تهران شد و تا زمان شهادت در مقام دانشجوییممتاز به تحصیل در رشته پزشکی پرداخت، آموزه های تربیتی پدر ومادرهمراه با درک و شناخت عمیق او از اسلام ، او را به امام و انقلاب علاقمند کرد.
در بخش دوم این کتاب امداد رسانی شهید را بازگو می کند جلوه ای از حس نوع دوستانه و کمک به هم نوع و برای کمک هم از از جان مایه می گذاشت.
دکتر وحید دستجردی وزیر بهداشت حال یکی از دوستان شهید کاووسی بوده است او نیز در ادامه این بخش از کتاب گفته است شهید کاووسی چند روز قبل از شهادتش سخت درگیر کمک رسانی به مردم بود، در یکی از بیمارستان های تهران اورا رنجور وخسته دیدم و به او گفتم چه کار می کنی ، گفت مجروح خیلی زیاد بود، پرسیدم تا صبح بیدار بودی ، جواب نداند؛ گفتم کار مجروحان جه شد گفت همه را پانسمان کردم ، گفتم بعد از آن کجا بودی و چه کردی جوابی نیامد، ظاهرا بعد از آن به آشپزخانه بیمارستان می رود و ظرف ها را می شوید زمین را تمیز می کند و بعد از آن نیز دستشویی ها را تمیز کرده بود او در آن برهه از زمان از هیچ کاری ابایی نداشت و منتظر نبود تا کشی بگوید چه کار کند.
سرانجام شهید عزت الملوک کاووسی در راه تحقیق و درس وحین امداد رسانی به نوجوان مجروحی با شلیک گلوله از سوی دشمن به شهادت می رسد.
بیش از دو هزار عنوان کتاب زندگینامه شهید کاووسی در اولین یادواره شهدای زن بسیج جامعه پزشکی بین پزشکان بسیجی شرکت کننده به طور رایگان توزیع شده است.
دیدگاه ها