

پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی ایران،با اشاره به نقش زنان ایرانی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران و پیروزی آن،ابراز داشت: تا قبل از سلطه قاجاریه بر کشور پهناور ایران از حرکت اجتماعی و نقش مؤثر آن ها در تحولات اجتماعی و سیاسی اطلاعات چندانی دردست نیست،البته برخی نقل میکنند که در جنگ های ایران و عثمانی در عصر صفویه زنان دلیر آذربایجان،لباس رزم پوشیده و وارد میدان نبرد شده اند و می شود گفت نخستین حرکت های اجتماعی و ملی آن ها در دوره معاصر پس از شکست قوای ایران با روس متجاوز بود، آنان در دفاع از زنان مسلمان شده گرجی که به عقد ایرانیان در آمده بودند و سفیرسفاک روس می خواست با جداساختن آن هااز شوهرانشان روانه گرجستان سازد در این راستا زنان کشور ما به ویژه تهرانی ها با شور و حرارت وصف ناپذیر به حمایت و پشتیبانی از آنها برخواستند.
وی در ادامه افزود: دراواخر سلطنت ناصرالدین شاه قاجارزنان مسلمان ایرانی به دستور پیشوای خود یعنی آیت الله میرزای شیرازی در تحریم تنباکو شرکت کردند و حتی زنان حرم شاه قاجار در این امر قلیانهای بسیاری شکشتند.
این پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی ایران ادامه داد: پس از به شهادت رسیدن نخستین شهید مجاهدت مشروطیت،عبدالحمید،این زنان مجاهد تهرانی بودند که مردم را به قیام ورویارویی علیه حکومت جرم تشویق کردند و در این راستا در آذربایجان و درمبارزات سردار ملی،در بین شهدا، ابدان دهها زن شهیده وجود داشت.
وی عنوان کرد: در دوره زمام داری پهلوی اول مبارزه با کشف حجاب رضاخانی از سوی زنان صورت گرفت و در زمان محمدرضا شاه هم زنان نقش مهمی را در آن دوران و مبارزه با حکومت وقت ایفا کردند.
سعادت تصریح کرد: در دوران مبارزه با حکومت پهلوی بیشتر زنان و دختران این مرز و بوم در همراهی با مردان و بلکه جلوتر از آن ها نقش مهمی را داشتند.
وی ابراز داشت: حضور بانوان در صحنه های گوناگون مبارزه، سبب قوت قلب فرزندان،برداران و شوهران آنها شده و درنتیجه در پیروزی انقلاب اسلامی ایران تعیین کننده بودند و هنگامی که در تظاهرات و راهپیمایی ها شرکت داشتند آحاد مردم هم در مبارزات علیه شاهنشاهی شرکت می کردند.
این پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی ایران تأکید کرد: امام خمینی(ره) در تأیید نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی ایران می فرمایند: از دامن زن مرد به معراج می رود.
وی در ادامه عنوان کرد: زنان در دوران مختلف نشان داده اند هر وقت انقلاب اسلامی به وجود آن ها نیاز داشته است با جان و دل انجام وظیفه می کردند و باید گفت که زنان کشور ما در تولید فناوری و دیگر امور و همچنین امور خانواده نقش بسزایی را ایفا می کنند.
سعادت افزود: در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نقش زنان در کشور مضاعف شده است،آن ها با اعتدال در مصرف و مدیریت در این امر تأثیر گذار هستند.
این پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی ایران در پاسخ به سؤالی مبنی براین که«جهش سیاسی و اجتماعی زنان در انقلاب اسلامی ایران چگونه بوده است؟» اشاره کرد: تصدی های مهم و انجام وظیفه به نحو احسن، یکی از جهش های سیاسی زنان بوده است،این ها بیانگرآن است که زنان دارای توانایی های بسیاری هستند و در صورتی که به آن ها میدان داده شود استعدادهای بالقوه آن ها شکوفا خواهد شد.
وی به نقش زنان بعد از انقلاب اسلامی ایران اشاره و ابراز داشت: بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی،نقش تأثیر گذار آن ها در بالندگی انقلاب بسیار بوده است و ما می بینیم که در در دفاع مقدس و دیگر حوادثی که در تاریخ انقلاب صورت گرفت نقش آن ها بسیار بالا بوده است و بی شک این ها فرهنگ ایثار را رواج دادند.
سعادت در پایان تصریح کرد: زنان امروزی با سلاح ایمان، عفت و شجاعت برای فتح قله های معنویت آمادگی خود را حفظ خواهند کرد.
دیدگاه ها