قشقاوی: اخلاق مهمترین ویژگی دیپلمات های مسلمان/ ابوترابی فرد: ایران پرچمدار وحدت در جهان است

چ 1396/02/20 - 13:29
قشقاوی: اخلاق مهمترین ویژگی دیپلمات های مسلمان/ ابوترابی فرد: ایران پرچمدار وحدت در جهان است
اولین اجلاس هم اندیشی اجرای راهبرد دیپلماسی وحدت در جهان اسلام با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید رضا تقوی، محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش مجلس و حسن قشقاوی معاون کنسولی وزارت امور خارجه برگزار شد.

به گزارش سایت "زنان شهید" به نقل از بسیج پرس؛ اولین اجلاس هم اندیشی اجرای راهبرد دیپلماسی وحدت در جهان اسلام با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید رضا تقوی،  محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، حسن قشقاوی معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه، آیت‌الله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و دیگر کارشناسان و مسئولان کشوری در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد.

در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین سید رضا تقوی با تبریک اعیاد شعبانیه گفت: وحدت یکی از مقولات کلیدی جامعه است. همانطور که به هوا نیاز داریم به وحدت نیز نیازمندیم همانگونه که پیامبر(ص)به وحدت اهمیت می داد ودر سیره خود به آن می پرداخت.

وی افزود: در صدر اسلام وحدت بسیار مهم بود. همه باید به مجمع جهانی تقریب کمک کنیم تا وحدت جهان اسلام شکل بگیرد تا بتوانیم همه با هم مقابل استکبار بایستیم.

مجتهد زاده: دیپلماسی وحدت، یک هنر در جنگ نرم است

مریم مجتهد زاده رئیس سازمان نشر آثار مشارکت زنان در دفاع مقدس در ادامه این نشست گفت: دیپلماسی وحدت به عنوان یک هنر در جنگ نرم است که می تواند اهداف انسان را رقم بزند . بعد از ظهور انقلاب اسلامی زنان و خانواده نقش به سزایی را در همه زمینه ها ایفا کردند. در ۸ سال دفاع مقدس نیز زنان حضور پررنگی داشتند و در سطح جامعه تلاش کردند تا نبود مردها را جبران نمایند و این رفتار به عنوان الگو در جهان مورد استفاده قرار گرفت.

وی با اشاره به این مطلب که بحث مودت در ایجاد وحدت ضروری است و زنان با حفظ حجاب به اهداف خود در کشور دست پیدا می کنند، گفت: این اقدام آن ها امروز الگو برای کشورهای دیگر قرار گرفته و ما باید آموزش های لازم را به خانواده ها دهیم چرا که نقش زنان و خانواده در تاثیرگذاری در جامعه و جهان اسلام موثر است.

قشقاوی: دیپلمات ها باید اخلاق را رعایت کنند

در ادامه این نشست قشقاوی معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه گفت: در عالم مدرنیته دستاوردهای خوبی نصیب مردم شد و در کنار لیست ها و موضوعات مثبت لیست های منفی نیز وجود دارد. مدرنیته در کشور در ۵ حوزه شکست خورده است که دیپلمات های مسلمان باید با همکاری و وحدت کمک کنند تا شکست ها جبران شود. مدرنیته در محیط زیست شکست خورد و تخریب طبیعت و گرم شدن زمین از جمله مشکلات این حوزه است.

قشقاوی مهمترین ویژگی دیپلمات های مسلمان را رعایت اخلاق در اقداماتشان دانست و با بیان اینکه حوزه بعدی موضوع جنگ و صلح است، افزود: یکی از حوزه های مهم دیگر در کشور اخلاق است. همچنین به اختلاف طبقاتی و شکاف شمال و جنوب نیز برای یک دیپلماسی خوب می توان اشاره داشت و در نتیجه موضوع پایداری خانواده یکی از مسائل مهم در دیپلماسی است که امروز بنیاد خانواده بدون داشتن این موضوع سست شده و دیپلمات ها باید پایداری خانواده را ایجاد کنند.

محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه نشست با تبریک اعیاد شعبانیه و با اشاره به اینکه ایجاد وحدت ملزوماتی دارد و باید چشم اندازی را از وحدت اسلامی در کشور ترسیم کنیم، عنوان داشت: بدون داشتن چشم انداز کارهای ما غیر ممکن است و با ابهاماتی مواجه می شود. ما نیاز به طراحی استراتژی های مناسب برای رسیدن به چشم اندازهای خود داریم. اگرچه باید منشا پیدایش چالش ها و توانمندی ها در حوزه نخبگان و علمای جهان اسلام را پیدا کنیم لیکن در کنار آن باید بتوانیم با کمک منابع انسانی و علمی و با برنامه ریزی های مناسب بر چالش ها غلبه کنیم. همچنین رسیدن به وحدت بصورت تزریقی نیست بلکه باید بصورت اجماعی باشد و این اجماع تنها در میان دولتمندان جهان اسلام امکان پذیر نیست و نهادهای مردمی باید سرکار بیایند.

زاهدی: دشمن به هدف خود که اختلاف بین سنی و شیعه است، تا حدی رسیده است

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دشمنان را عاملی برای جنگ بین شیعه و سنی در قرن گذشته دانست و گفت: امروز دشمن به نتیجه این هدف خود تا حدی رسیده است. امروزه نه تنها مسلمان کشی صورت می گیرد بلکه در کشورهای عراق و سوریه و یمن کشتار مسلمانان رخ داده است و شیعیان در کنار سنی ها از بین می روند.

زاهدی با اظهار این موضوع که دانشمندان و علما می توانند نقش مهمی را در وحدت جهان اسلام ایفا کنند و ما باید در کنار کارهای ایجابی کارهای سلبی را برای ایجاد وحدت انجام دهیم، تاکید داشت: کارهای ایجابی همان گفتگوهای بین کشورهای مسلمان توسط نخبگان است و از همه توانمندی های جهان اسلام باید برای تشکیل حکومتی قدرتمند بهره برد. اگرچه کارهای سلبی نیز یک بحث مهم است اما بحث های تفرقه انگیز که امروز توسط جریان شیعه انگلیسی صورت می گیرد می تواند به ایجاد وحدت صدمه بزند و نخبگان و علما باید جلوی اختلافات بین شیعه و سنی را گرفته و با اقدامات خود از نفاق جلوگیری کنند. لذا ما به یک چشم انداز و استراتژی مفیدی نیاز داریم و باید با استفاده از نهادهای مردمی برای رسیدن به اهداف خود تلاش کنیم. در نتیجه وظیفه همگان کمک به مجمع تقریب مذاهب اسلامی جهت ایجاد وحدت بین کشورهای مسلمان است.

ابوترابی فرد: ایران پرچمدار وحدت در جهان است

در میزگرد دوم این نشست که با موضوع امت واحد اسلامی آغاز شد، حجت الاسلام سید محمدحسن ابوترابی‌فرد نماینده سابق مجلس شورای اسلامی یکی از مهمترین آرمان های پیامبر(ص) را وحدت امت اسلام و انسجام جامعه اسلامی دانست و گفت: دین الهام بخش اسلام بنیان خود را بر یک جامعه به هم پیوسته بر حول آیات نورانی قرآن قرار داده است. ما اگر بخواهیم از تنگاها با قدرت عبور کنیم باید متوسل به صبر جمعی شده و به یک امت هماهنگ و مقتدر تبدیل شویم تا بر مشکلات غلبه کنیم. صبر جامعه اسلامی بر صبر دشمنان غلبه خواهد کرد.

ابوترابی با تاکید این موضوع که یک رابطه قوی بین افراد جامعه و رهبر معظم انقلاب باید شکل گیرد و اگر امت پیوند محکمی با رهبر معظم انقلاب نداشته باشند قطعا نفاق در کشور ایجاد می شود، افزود: تردید نکنیم اگر اسلام امروز از قدرت بالایی برخوردار است به دلیل وجود رهبری عادل و دانا و قدرتمند است و یکی از عوامل شکل گیری وحدت وجود رهبر معظم انقلاب است.

وی اضافه کرد: امروز امت های اسلامی یک دست و واحد هستند. اقوام ایرانی در کنار یکدیگر با وحدت زندگی می کنند و ما پرچمدار وحدت در جهان هستیم لذا در انتخابات همه با هر عقیده ای در یک صف قرار می گیرند و قدرت خود را به جهانیان نشان می دهند.

ابوترابی یکی از حوزه های قدرت در کشور را قدرت دفاعی دانست و گفت: این قدرت بر اساس قانون اساسی در اختیار امت اسلامی قرار می گیرد و امیدواریم با تلاش خود مقابل دشمنان ایستاده و وحدت در جهان اسلام ایجاد شود.

آیت‌الله اراکی: رسانه ها در جهت ایجاد وحدت در جهان اسلام تلاش کنند

در ادامه آیت‌الله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: در عرصه تقریب به چند حوزه باید توجه کرد. اولین حوزه مربوط به باورسازی است و ضرورت همگرایی و همکاری و یک دل یودن ضروری است. لذا یکی از چالش هایی که امروز با آن رو به رو هستیم چالش تشکیک وحدت در جهان است. لیکن اکتفا به باورسازی در کتاب کافی نیست و حضور رسانه ها در این امر بسیار مهم است.

وی خاطرنشان کرد: ما امروز در یک جنگ نرم قرار گرفته ایم که این موضوع از جنگ سخت مهم تر است. در جنگ نرم مهمترین وسیله  رسانه ها هستند و انتظار می رود رسانه ها در این عرصه به ما کمک کرده و در جهت ایجاد وحدت جهان اسلام فعالیت کنند.

اراکی گام گفتمان سازی تقریب را گام بعدی وحدت دانست و افزود: اگر بتوانیم از رسانه خوب استفاده کنیم به گفتمان سازی می رسیم و در این راه دانشگاه ها و حوزه ها باید کمک کنند تا این گفتمان به گفتمان نهادهای تصمیم ساز تبدیل شود و تصمیمات آن ها نیز با توجه به این گفتمان ها انجام گردد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اضافه کرد: اگر در کشور نهادها نتوانند تصمیم های تاثیرگذار در زمینه وحدت بگیرند نباید انتظار داشت که نهادهای بین المللی تصمیماتی در جهت اهداف تقریب بگیرند. البته اتحادهای مختلفی برای وحدت در جهان اسلام در مجمع تقریب مذاهب اسلامی تشکیل شده است.

اراکی در ادامه گفت: ما برای وحدت کشورها نیاز به پشتیبانی دولت داریم و مجلس شورای اسلامی نیز باید ما را کمک کند تا بتوانیم تصمیماتی را در عرصه قانون گذاری بگیریم. از طرفی دولت باید بودجه خود در این زمینه ها افزایش دهد.

وی با بیان اینکه برخی از تنگ نظرها مانع ورود تقریب به چرخ اقتصاد کشور شدند و ما میخ واستیم سرمایه کشورهای مسلمان را به کشور بیاریم اما موانع سیاسی اجازه این کار را نداد، عنوان داشت: آن ها اجازه تشکیل اتحادیه بازرگانان جهان اسلام را ندادند و ما ما معتقدیم که هر کسی که می خواهد این اتحادیه را تشکیل دهد باید از طرف دولت حمایت شود زیرا این کار به نفع کشور است. اگر ایران بتواند دو درصد سرمایه های جهان اسلام را جذب کند تحول اساسی در اقتصاد کشور صورت می گیرد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تاکید داشت: یکی از اقدامات موثر این است که مغزهای جهان اسلام را جذب کنیم و نگذاریم آمریکا و انگلیس دانشمندان اسلامی را ببرند. همچنین اتحادیه دانشگاهیان جهان اسلام باید شکل بگیرد تا در این عرصه فعالیت کند که قطعا به نفع جهان اسلام است.

مصباحی مقدم: پیروزی انقلاب ایران نفوذ کمونیست را کم رنگ کرد

در ادامه این نشست حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم نماینده سابق مجلس گفت: در کشور باید به مولفه های تجدید حیات تمدن اسلامی توجه کرد. زیرا فلسفه اسلامی و تجدید حیات کتب اسلامی ایران به شدت در یک دوره مورد هجوم قرار گرفت و جوانان ما نیز مورد هجوم اندیشه های غرب قرار گرفتند. اگرچه با پیروزی انقلاب اسلامی دین اسلام حیات جدیدی یافت و این تفکر به سایر کشورها رفت.

مصباحی با اشاره به اینکه ظهور دولت اسلامی و پیدایش بیداری اسلامی در منطقه آفریقا و جهان اسلام یکی از نکات مهم است، افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی ایران کمونیست افول یافته و متلاشی شد. دو کشور عربستان و یمن تبدیل به کشورهای کمونیستی شده بودند و با این پیروزی نجات یافتند.

وی عنوان داشت: یکی از نکات مهم دیگر ظهور هنر اسلامی بر پایه هنجارهای دینی مستقل است. رشد و پیشرفت علم و فناوری در جهان اسلام و ظهور دانشمندان در جهان اسلام از دیگر مولفه های تجدید حیات تمدن اسلامی است. لذا تفرقه و نفاق بین دولت های اسلامی و خودخواهی برخی از حکام جهان اسلام که منجر به ظهور داعش و تروریست ها شد موانعی را پیش روی تجدید حیات تمدن اسلامی ایجاد کرده است و امیدواریم با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و وحدت جهان اسلام این موانع برطرف شود و روز به روز به اهداف خود در ایجاد وحدت برسیم.

آلیا: نقش زنان در جبهه های مقاومت اساسی است

در ادامه نشست فاطمه آلیا نماینده سابق مجلس شورای اسلامی هدایت روابط بین گروه ها و ملت ها را بسیار مهم دانست و گفت: این روابط منجر به وحدت جهان اسلام خواهد شد. وحدت امری فطری است و در همه جای دنیا مجامعی برای وحدت کشورها تشکیل می شود مانند اتحادیه اروپا و سازمان ملل، اما چون اهداف آنها دنیوی است به نتیجه مطلوبی نمی رسند. وحدت در جهان اسلام به دلیل اینکه برای پیش برد اهداف اسلام است قطعا نتیجه خواهد داد.

وی افزود: سیاست های استعماری و استکباری باعث ایجاد نفاق در بین کشورهای اسلامی شده است و پادزهر این اقدام وحدت جوامع اسلامی است. امروز همین وحدت بین کشورهای مسلمان باعث پیروزی جبهه مقاومت در یمن، سوریه و عراق شده است لذا در عرصه مقابله با استکبار، داعش و تکفیری ها وحدت بسیار مهم است. از طرفی نقش زنان در جبهه های مقاومت نیز اساسی است چرا که زنان همواره پشت مردها بوده و به آن ها روحیه می دهند. امیدواریم روز به روز شاهد پیروزی جبهه مقاومت در سوریه، عراق و یمن باشیم.

انتهای پیام//ع  

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.