

مسئول بسیج جامعه زنان کشور در ادامه یادآور شد: نکته مهم و اساسی که در این باره وجود دارد این است که بر خلاف اینکه هم اکنون تاکید بر داشتن نگرش کلان در خصوص مسائل مختلف میشود، اما باید نگرش استقرائی را درباره مسائل مربوط به سبک زندگی، پیاده کرد.
وی متذکر شد: سبک زندگی باید به صورت جزء جزء مورد بررسی قرار گیرد.
اصلانی افزود: برای نمونه میتوان به فردی اشاره کرد که به دنبال طول عمر بالاست، این فرد با مراجعه به پزشک، مواردی نظیر تغذیه سالم، ورزش و ... را برای داشتن طول عمری بالا، فرا میگیرد، این در حالی است که شارع دینی صلهرحم را موجب افزایش طول عمر افراد میداند، اینها نشان دهنده تضاد در دیدگاهها است.
مسئول بسیج جامعه زنان در ادامه با اشاره به نگرش مقام معظم رهبری در خصوص سبک زندگی، بیان داشت: ایشان بر خلاف بسیاری از استراتژیستهای جهان، به صورت مدبرانه، اجزاء سبک زندگی را به صورت خورد و جداگانه (جزء جزء) بر میشمارند.
این استاد دانشگاه در ادامه سخنان خود بیان داشت: اینکه ما هم اکنون به این سبک و سیاق از زندگی رسیدهایم متأثر از عوامل مختلفی از جمله ضعف در باز تعریف رفتارهای ما بر مبنای اسلام و قرآن است.
تغییر سبک زندگی بر اساس تمدن اسلامی هنوز اتفاق نیفتاده است
وی یادآور شد: در مسیر تمدن سازی، تغییر روش زندگی بر مبنای تمدناسلامی در کشور ما هنوز اتفاق نیفتاده است.
اصلانی با بیان اینکه ایجاد یک تمدن نوین اسلامی در سبک زندگی یک مسئله حیاتی است، اظهار داشت: القای سبک زندگی کنونی در جامعه، متأثر از ضعف همه دستگاهها در پیشبرد تمدن اسلامی است.
دامن زدن دولت اصلاحات به باز بودن فرهنگ
به گفته وی، توجهات از مسیر زندگی اسلامی به سمت مسائل اقتصاد بازار رفته است و دولت اصلاحات به باز بودن فرهنگ دامن زده است.
اصلانی متذکر شد: تمام کشورها برای فرهنگ منحط خود حصاری را در نظر گرفتهاند، این در حالیست که ما برای فرهنگ اصیل خود، هیچ حصاری را قائل نشدهایم و با عنوان گفتوگوی تمدنها بر القاء فرهنگ سایر جوامع در میان افراد جامعه خود، مؤثر واقع شدهایم.
اصلانی یادآور شد: به لحاظ دارا بودن ریشه عمیق دینی در کشور، سبکهای زندگی در کشور قابل اصلاح هستند.
مسئول بسیج جامعه زنان تغییر سبک زندگی در جوامع اسلامی را اقدامی برنامهریزی شده از سوی جوامع غربی دانست و گفت: نمیتوان گفت که منشأ این امر فقط رسانهها هستند، چرا که متون کتب درسی و دانشگاهی نیز پیش برنده این امر است.
اصلانی در ادامه سخنان خود یادآور شد: مثالهای رایج در کتب درسی بیانگر ترویج سبک زندگی غربی در کشور است،بنابراین اعمال تغییرات اساسی در کتابهای درسی تمامی سطوح تحصیلی از اهمیت به سزایی برخوردار شده است. حتی در کتابهای آموزش زبان انگلیسی در کشورمان، پدر خانواده را که مست و مشروبخوار است خیلی عادی میآورند این چه تربیت و نمایی از سبک زندگی را به افراد جامعه ما القا میکند؟
وی تغییر سبک زندگی را مستلزم یک جریانسازی عمومی و حرکتی همه جانبه دانست و اضافه کرد: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری، انتظار نمیرود که سبک زندگی به صورت یک شبه تغییر یابد این مهم مستلزم برنامهریزی قوی است.
مسئول بسیج جامعه زنان با بیان اینکه معلمان تاثیرگذارترین قشر در راستای تغییر سبک زندگی هستند، ادامه داد: از این رو باید تغییرات اساسی در سیستمهای آموزشی کشور اتفاق بیفتد.
به گفته وی، سیستم آموزشی غرب نسبت به مسائل تربیتی بیتوجه است به همین دلیل سیستم آموزشی کشور که مبتنی بر سیستم آموزشی غربی است باید تغییر یابد.
مسئول بسیج جامعه زنان همچنین به نقش رسانهها در پیشبرد سبک زندگی اسلامی اشاره و خاطر نشان کرد: تولیدکنندگان سریالها و فیلمها باید توجه ویژهای نسبت به احیاء مباحث اعتقادی و دینی داشته باشند.
انتهای پیام/
دیدگاه ها