بسيج جامعه زنان كشور

س 1391/09/07 - 10:40
بسيج جامعه زنان كشور كتاب فوق را كه به بررسي و كنكاشي در سير تشكيل، تحول و گسترش بسيج جامعه زنان پرداخته، منتشر كرده است.

در سومين روز از هفته بسيج كتاب "تاريخچه بسيج جامعه زنان" در مراسمي با حضور سركار خانم اصلاني مسئول بسيج جامعه زنان كشور رونمايي شد.

اين كتاب كه به بررسي و كنكاشي در سير تشكيل، تحول و گسترش بسيج جامعه زنان پرداخته است به كوشش حشمت الله يزداني و محمدرضا پوينده جمع آوري و تدوين و توسط سازمان بسيج جامعه زنان كشور در قطع وزيري، 213 صفحه و هفت فصل با شمارگان 2000 جلد منتشر شده است.
فصل اول اين كتاب به كليات پرداخته و شامل مقدمه، مفهوم بسيج، تعريف بسيج، ضرورت بسيج، بسيج در جهان انديشه دفاع ملي و جايگاه زن در اسلام مي باشد.
در فصل دوم نقش دفاعي زنان در اسلام بررسي شده و در آن مطالبي همچون جهاد و انواع آن در اسلام، شركت مستقيم، شركت غيرمستقيم، اقسام حضور و نقش هاي زنان در پشت جبهه، رزمنده پروري و تشويق شوهران و فرزندان به شركت در جهاد، ايجاد آرامش رواني براي رزمندگان نسبت به اداره زندگي و تربيت فرزندان، استقبال از شهادت طلبان، كمك هاي مالي و تداركاتي، فعاليت هاي تبليغاتي و جايگاه زنان در ارتش هاي مردمي جهان مورد بررسي قرار داده شده است.
با عنوان شكل گيري بسيج خواهران؛ موضوعات انگيزه هاي دفاعي زنان در انديشه امام خميني عليه الرحمه، از زمينه هاي شكل گيري تا تشكيل، بسيج خواهران (58-59)، اردوهاي تابستانه 59 و آغاز جنگ تا اتصال بسيج به سپاه در فصل سوم كتاب آورده شده است.

عنوان هاي فصل چهارم كتاب به نام زنان و بسيج خواهران در هشت سال دفاع مقدس عبارتند از: مقدمه، نقش دفاعي – امنيتي، نقش زنان در جبهه جنگ، فعاليت در خط مقدم نبرد، نقش زنان و بسيج خواهران خوزستان، حضور در جبهه نظامي خرمشهر، حضور زنان در جبهه نظامي آبادان، حضور زنان در جبهه اهواز، حضور در ساير جبهه هاي خوزستان، دزفول، داخوين و شادگان، نقش زنان و بسيج خواهران در امنيت كردستان، نقش زنان و بسيج خواهران در امنيت داخلي كشور، نقش زنان در پشتيباني رزمي، خدمات زن در پشت جبهه، جذب و هدايت كمك هاي مردمي، ترغيب و تشويق مردان به شركت در جنگ و مسئوليت بسيج خواهران در پشت جبهه.

در فصل پنجم اين كتاب نقش بسيج خواهران در دهه 70 مورد بررسي قرار گرفته و در آن آمده است: مقدمه، سير جذب بسيج خواهران در دهه 70، سير آموزش، سير سازماندهي، ساختار و سازمان گردان الزهرا (س)، سير بكارگيري، سير حفظ و انسجام، فعاليت كانون هاي بسيج، طرح ميثاق با ولايت، طرح ولايت دانشجويي، كنگره علمي بررسي نقش زن در دفاع و امنيت و جشنواره فرهنگي ورزشي (حجاب، عفاف و ورزش).

ششمين فصل كتاب فوق با عنوان نقش بسيج خواهران در دهه 80 به مطالبي همچون نيمه اول دهه 1380، رويكرد فرهنگي، نيمه دوم دهه 80، رويكرد فرهنگي – تربيتي، طرح شجره طيبه صالحين، طرح توسعه عفاف و حجاب، فعاليت در عرصه سازندگي و خودسازي، طرح آيه هاي تمدن، ايجاد سايت، پايگاه خبري زنان نيوز، ساير فعاليت ها و جمع بندي پرداخته است.

در آخرين فصل كتاب "تاريخچه بسيج جامعه زنان"، آينده بسيج خواهران با عناويني چون دكترين، بيانيه رسالت، چشم انداز، اهداف كلان، اهداف تحول ساختاري بسيج خواهران، چارچوب تحول، چارچوب تعالي و فرصت هاي پيش رو آورده شده است.

در مقدمه اين كتاب كه به ساحت مقدس حضرت صديقه كبري فاطمه زهرا سلام الله عليها، هفت هزار زن شهيد ايران اسلامي و بانوان ايثارگر تقديم شده است مي خوانيم: هدف از نگارش اين كتاب علاوه بر ثبت تاريخچه سازمان بسيج جامعه زنان و تبيين نقش بانوان در عرصه هاي مختلف حمايت از نظام اسلامي، توليد يك اثر فاخر و كتاب مرجع براي محققان است كه بتواند بزرگ ترين تشكل مردمي زنان را به عنوان يكي از دستاوردهاي بي بديل نظام جمهوري اسلامي ايران براي آيندگان معرفي كند.

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.