شهید سیده موسوی سرایی

ی 1391/04/18 - 14:28
شهید سیده موسوی سرایی
 
نام پدر: سیدحسین
 
 متولد: 1303- تبریز
 
تاریخ شهادت: 17/6/1357
 
محل شهادت: تهران
 
نحوه شهادت: در نهضت اسلامی

 شغل: خانه دار
 

 

زندگینامه

سيدحسين و ام اشرف در سال 1303 صاحب فرزندي از سلاله‌ي طه شدند پدر نامش را «سيده» نهاد تا هميشه بزرگ و مطهر باقي بماند. کودکي سيده در کوچه پس کوچه‌هاي تبريز سپري شد. سالها گذشت و او براي عمل به سيره رسول اکرم (ص) ازدواج کرد و صاحب 4 فرزند گرديد.


شور انقلاب و اجراي احکام اسلام او را چون هزاران شيداي دين پاک رسول الله (ص) به مبارزه عليه فساد و ظلم فرا خواند. روز هفدهم شهريورماه سال 1357 سيده در جست و جوي فرزندش که سرباز بود، براي حضور در راهپيمائي به ميدان شهداء رفت اما حمله‌ي مأموران و اصابت گلوله به سرش بر خاک افتاد. سيده مظلومانه در سن 54 سالگي شهيد شد و غريبانه به عنوان زني ناشناس در بهشت زهرا (س) آرميد. يک سال بعد با دعاي فرزندان و پيگيري آنها محل خاکسپاري او مشخص شد تا براي دقايقي فرزندانش در کنار مزار او گرد آمده و با مادر سخن گويند.

فرزند صالح گلی است از گلهای بهشت و چه زیباست این گل خوشبو در ذریه فاطمه زهرا (س) باشد. خداوند متعال در سال 1303 فرزندی به سید حسین و اُم اشرف عطا نمود که سیده نام نهاده شد. دختری که برای والدین، باقیاتُ الصالحات بود.

او در خطبه قهرمان پرور تبریز به دنیا آمد و رشد کرد. دوران، دوران استبداد بود و تبعیض. او درس معرفت و عشق را از پدر و مادر و در دامان طبیعت زیبای تبریز فرا می گرفت. برای عمل به سیره رسول الله ازدواج کرد و مادر دو دختر و دو پسر شد. مشکلات خانه داری و روزمره او را غافل نساخته بود. خفقان طاغوت او را آزار می داد؛ باید رژیم ستمشاهی برچیده می شد و همه باید قیام می کردند. او زنی مؤمن، متعهد و انقلابی بود. او طرفداری از عدالت و شجاعت و ایستادگی را از مادرش فاطمه زهرا (س) آموخته بود.

در بیشتر راهپیمایی ها و مراسم انقلابی فعالانه شرکت می کرد. سرانجام هفدهم شهریورماه سال پنجاه و هفت فرا رسید. پسرش سرباز بود. آن روز با آگاهی کامل به خطرات، به سوی میدان ژاله رهسپار شد تا فریاد مرگ بر شاه را سر دهد و از احوال فرزندش با خبر شد. به میدان ژاله رسید. سرباز کوردلی اسلحه را به سوی او نشانه گرفت و ماشه را کشید. و با برخورد گلوله به سرش عشق دوباره تفسیر شد، و غریبانه به شهادت رسید. حتی شناسایی هم نشد و به عنوان زن ناشناس در بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد. فرزندان در فراق مادر اشک می ریختند و حتی آرامگاه او را نمی شناختند. یک سال بعد با دعاهای دختران و پیگیری پسران، محل دفن مادر شناخته شد و از آن روز به بعد سیده موسوی سرایی شنونده درد دلهای فرزندان خود گشت.

 

پیامبر اکرم (ص):
خوشا به حال آن که اخلاقی خوب، سرشتی پاک، نیتی صالح و ظاهری آراسته و نیکو دارد.

دسته بندی

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.