" ترنم سرخ"

ش 1396/02/16 - 22:17
" ترنم سرخ"

به گزارش سایت زنان شهید این اثر به قلم سید فاطمه حسینی کوهستانی جمع آوری و نگارش شده است.

موضوع اصلی کتاب "ترنم سرخ"، خاطرات زینب خاتون یحیی نژاد بانوی پشتیبان جبهه های حق علیه باطل  است که توسط انتشارات "صریر زمستان" سال  95 به چاپ رسیده است و در قطع رقعی با قیمت 6000 تومان در نمایشگاه بین المللی کتاب به فروش می رسد.

بنابر گزارش سایت زنان شهید : 

اهمیت کار زنان در پشتیبانی از جنگ تا حدی بود که امام خمینی (ره) در این زمینه فرمودند، "وقتی در تلویزیون این بانوان را می بینم که به همراهی و پشتیبانی کردن از لشکر و قوای مسلح اشتغال دارد، ارزشی برای آنها در دلم احساس می کنم که برای کس دیگری نمی توانم این طور ارزش قائل شوم، آن کارهایی که می کنند، دنبالش توقع مقامی یا اشتغال پستی یا چیزی که از مردم خواهش کنند، نیست، بلکه سربازان گمنامی هستند که باید گفت در جبهه ها مشغول جهاد هستند."

در دورانی که مردان پشت خط مقدم جبهه جنگ با دشمن بعثی عراق می جنگیدند، زنان نیز در خانه، مساجد و مراکز فرهنگی با پخت غذا، تهیه مایحتاج اولیه رزمندگان و جمع آوری کمک های نقدی و غیرنقدی برای کمک به آنان، از همسران، فرزندان و پدران خود پشتیبانی کردند. مادرم همیشه وقتی از جبهه و جنگ می گوید، چشمانش پر از اشک می شود چون دوران بسیار سختی را گذرانده اند و خاطرات خوشی از آن دوران در ذهنش تداعی نمی شود چون همراه با خون، خونریزی، شهادت و مصدوم شدن رزمندگان بوده تا امروز ما در آرامش و امنیت زندگی خود را بگذرانیم. روزگاری که هشت سال طول کشید و بیش از 200 هزار شهید تقدیم انقلاب شد، برای همه که عزیزانشان را در جنگ از دست دادند و یا مجروح شدند، خوشایند نبود اما وقتی که پس از هشت سال جنگ، پیروزی قاطعی از دشمن به دست آوردیم، در دل همه شادی موج می زند، که این تلاش علاوه بر رشادت های رزمندگان به پشتیبانی زنان از جنگ نیز برمی گردد. در آن دوران زنان پیر و جوان، در مساجد و حسینیه ها و حتی منازلشان جمع می شدند و فعالیت های فرهنگی، هنری و اجتماعی انجام می دادند و علاوه بر کمک به براداران سنگرساز بی سنگر، رزمندگان را برای حضور در جبهه ترغیب و تشویق می کردند. برخی از فعالیت های بانوان پشتیبان جنگ جهاد سازندگی، امدادرسانی به رزمندگان در خط مقدم و پشت جبهه، تشویق و ترغیب مردان خانواده خود، جمع آوری کمک های نقدی و غیرنقدی، تهیه کنسرو، کمپوت و تمامی مایحتاج رزمندگان، شست و شوی البسه و پتوهای خونین رزمندگان، دیدار از خانواده رزمندگان، شرکت در مراسم تدفین و تشیع جنازه شهدا، مسئولیت اداره خانواده در نبود همسر و اهدای خون بود. همچنین آموزش نظامی، تدریس احکام، قرآن، فرشبافی، دوخت لباس های نظامی و شیمیایی رزمندگان، آموزش کمک های اولیه، جمع آوری دارو، بافتن لباس برای رزمندگان، برپایی نمایشگاه عکس و رویدادهای فرهنگی و عرضه اقلام فرهنگی مانند کتاب و جزوه های دینی از دیگر فعالیت های بانوان در آن زمان بود. اگرچه سه دهه از پایان جنگ و دوران دفاع مقدس گذشته اما بانوان پیشکسوت بعضی از استان ها تشکل های خود را حفظ کرده و رسالت خود را در زمینه های امدادرسانی، تهیه جهیزیه و کمک به افراد نیازمند همچنان ادامه داده اند. البته مشارکت سیاسی زنان در دوران دفاع مقدس نیز زبانزد عام و خاص بود که از حضور زنان در خط مقدم جبهه ها و امدادرسانی مستقیم به رزمندگان تا حضور پرستاران و کادر پزشکی در شهرهای جنگی و خطوط مقدم جبهه و مداوای رزمندگان و اسرای جنگی، رساندن مهمات و غذا به رزمندگان در خطوط پشتیبانی جبهه ها و ایجاد ستادهای مردمی برای جمع آوری کمک های مردمی برای رزمندگان، از جمله فعالیت های بانوان در آن دوران بود. زنانی بودند که در طول جنگ برای کمک به رزمندگان، تمام دارایی خود را در طبق اخلاص گذاشتند و به ستادهای جمع آوری کمک ها تقدیم می کردند، زنانی بودند که فرزندان و همسر خود را برای کمک به نظام مقدس جمهوری اسلامی به جبهه های جنگ فرستادند تا ذره ای از خاک میهن مان به دست دشمنان نیفتد و اگر این پشتیبانی ها نبود، رزمندگان با امید بیشتری برای دفاع از نظام نمی جنگیدند، تلاش زنان در آن دوران ستودنی بود.

انتهای پیام/ع

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
CAPTCHA
اگر شما یک بازدید کننده انسانی هستید و یک ربات نیستید به چالش و آزمون زیر پاسخ دهید.