«زنی از تبار الوند»

د 1393/11/20 - 09:59
«زنی از تبار الوند»

کتاب «زنی از تبار الوند» روایت مجاهدت و صبر بانوی همدانی مرضیه حدیدچی (طاهره دباغ) در دوران مبارزات انقلاب اسلامی و به قلم مونا اسکندری است به چاپ رسیده است.

مونا اسکندری گفت: در کتاب «زنی از تبار الوند» که بصورت خلاصه درباره زندگی طاهره دباغ نوشته‌ام درباره کودکی وی نوشته شده اما دوست داشتم به بخش خانواده نیز بیشتر بپردازم که مجال نشد اما امیدوارم در کتابی که قرار است از زبان همسر خانم دباغ نوشته شود این آرزو برآورده‌ شود.

 

مونا اسکندری افزود: نخستین کسی که خانم دباغ را وارد کارهای سیاسی می‌کند همسرشان است؛ نخستین اعلامیه‌ها را به خانه می‌آورد، وی را به آیت‌ا.. سعیدی و... معرفی می‌کند؛ تمام قدم‌های اولیه را آقای دباغ برمی‌دارد.

نویسنده کتاب «زنی از تبار الوند» گفت: مرضیه حدیدچی(دباغ) از نظر عموم مردم، اغلب بانویی با روحیه مردانه شناخته شده بود که نسبت به همسرش و فرزندانش بی‌توجه و بی‌محبت بود. با نگارش این اثر کوشیدم ثابت کنم که وی برخلاف این دیدگاه عمومی، از روحیه‌ زنانه برخوردار بود و همزمان با ایفای نقش همسری و مادری به نحو احسن، به تاسی و پیروی از امام خمینی (ره) راه انقلاب را در پیش گرفت و در این مسیر شکنجه‌های بسیاری را متحمل شد.

گفتنی است، مرضیه حدیدچی، سال 1318 در همدان و در خانواده‌ای مذهبی و فرهنگی متولد شد. تحصیلات خود را از مکتبخانه آغاز کرد و از معلومات پدر در یادگیری قرآن و نهج‌ البلاغه بهره فراوان برد. هنگامی که به فعالیت‌های سیاسی مبادرت ورزید که مادر هشت فرزند بود. با ورود به تشکیلات تحت هدایت شهید سعیدی فعالیت‌های سیاسی وی بیشتر شد و پس از شهادت آیت‌الله سعیدی در سال 1349 به مبارزه و تبلیغ خود شدت بخشید تا اینکه سرانجام در سال 1353 توسط ساواک دستگیر شد. دباغ پس از هجرت امام(ره) به پاریس در سال 1357 به خیل یاران او پیوست و وظایف اندرونی بیت امام (ره) را برعهده گرفت. وی در خارج با عناوین خواهر دباغ، خواهر زینت احمدی نیلی و خواهر طاهره شناخته می‌شد. در هنگام اقامت امام خمینی (ره) در پاریس وی محافظ شخصی شان شد و همچنین وظایف اندرونی بیت را نیز برعهده داشت. پس از پیروزی انقلاب نیز مناصبی چون فرماندهی سپاه همدان، و رئیس زندان‌های زنان تهران را بر عهده داشت. حضرت امام وی را با نام خواهر طاهره خطاب می‌کرد. وی اولین فرمانده سپاه غرب کشور بعد از انقلاب بود. وی در نابودی کومله و حزب دموکرات کردستان گرفته تا شبکه‌های مخفی فدائیان و مجاهدین نقش فعالی را ایفا کرد. دباغ به همراه حضرت آیت ا.. جوادی آملی و محمدجواد لاریجانی یکی از سه نماینده‌ای بود که در سال ۶۷ پیام امام روح الله را به گورباچف رساند.